Sport

KNSB Marathon Cup in Veendam



SKATEN - Op zaterdag 7 mei 2016 wordt een KNSB Marathon Cup verreden in Veendam. De KNSB Marathon Cup is een landelijke inline skate competitie. De Stichting Sportpromotie Veendam organiseert het evenement in samenwerking met de KNSB. Veel landelijke topskaters en schaatsers verschijnen aan de start. Het parcours is ruim 800 meter lang, hierdoor zal het publiek de deelnemers vaak voorbij zien komen.

Programma
Op een parcours rondom het Hertenkamp in het centrum van Veendam wordt in drie verschillende categorieën de KNSB inline cup verreden. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13.30     Volledige afsluiting parcours
  • 14.00     B-rijders, C-rijders, junioren, masters - 30 km
  • 15.15     Dames  - 25 km
  • 16.30     Heren -42 km
  • 17.45     Einde

Afzetting wegen
Het parcours wordt van 13.15 – 17.45 uur afgesloten voor alle verkeer. Het parcours wordt afgesloten met dranghekken en lint, verkeersregelaars zorgen voor een goede begeleiding van bezoekers.

Stichting Sportpromotie Veendam
Doel van de stichting is het organiseren en promoten van sportevenementen in de gemeente Veendam. In het verleden waren de stadstriatlon, Borgerswold Classic en oefenwedstrijden van Donar een groot succes. Voor 2016 staat het tweede evenement ook al gepland en wel op zondag 23 oktober: de tweede editie van het mountainbike evenement de Borgerswold Classic.