Nieuws

Open Koffie Ochtend van start en moestuinproject
van Uitdeelpunt Eerste Hulp en Consuminderkring Pekela



IMG_7458.JPG
EIGEN KWEEK - De Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp is ontstaan om mensen te helpen die door geldgebrek geen middelen meer kunnen aanschaffen. Tevens verschaft het Uitdeelpunt Eerste Hulp spoedhulp, al dan niet anoniem, voor mensen die door problemen geen geld meer hebben voor bijvoorbeeld de eerste levensbehoeften.

De vrijwilligers van de stichting willen meer initiatieven gaan ontplooien. En denken na hoe in een situatie met weinig geld gemakkelijker te kunnen leven.

witte-kool.jpg

In Nederland zijn al tienduizenden enthousiastelingen aan de slag gegaan met een eigen moestuintje. De website van Makkelijke Moestuin wordt als voorbeeld genomen om de tal van voorbeelden en tips hoe zelf succesvol groentes in de eigen tuin te kweken. Er zijn verhalen van mensen die voordien nog geen kamerplant in leven konden houden, en al na een paar maanden groenten uit eigen tuin konden eten. Het is erg leuk hoe kinderen ervaren om de groei te zien, en uiteindelijk de groenten te eten dat ze  samen met hun ouders hebben opgekweekt. Ouderen vertellen dat ze weer met plezier aan het kweken zijn.

shutterstock_69318730.jpg

Een zogenoemde ‘Makkelijk Moestuin’ kan iedereen lukken. Ook voor wie nog nooit een plantje heeft aangeraakt, en jong en oud. Info is te vinden op de site van: http://www.makkelijkemoestuin.nl/index

Hierop inhakend gaan Be Kruize en Angelo van Beersum uit Pekela een project starten voor het opzetten, en begeleiden, van eigen moestuinen. Vanaf maart wordt via Consuminderkring Pekela, in samenwerking met Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp, stap voor stap aangegeven hoe ze dit willen gaan doen. Belangstellenden, jong en oud, kunnen zich online aanmelden voor het delen van ervaringen. Wie meer over dit project wil weten kan bellen met Jannie Orsel (0611182588 of 0598470575). Het uitdeelpunt wil niet alleen tips gaan uitwisselen, maar ook kijken hoe men naar elkaar een helpende hand kan toesteken.

spitskool.jpg

Het uitdeelpunt is daarnaast volop bezig om vanuit de Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp het Repair Café Pekela met de Open Koffie Ochtend op te starten. De openingsdag is op 2 maart in De Binding aan de Sportlaan 4 te Oude Pekela. Voor wie meer wil weten over dit initiatief van het uitdeelpunt is op 2 maart van 9.30 tot 11.30 uur van harte welkom. Tevens kan men zich op deze ochtend voor het Repair Cafe Pekela als vrijwilliger opgeven.

Tijdens de opening kan men zich tevens aanmelden voor de wedstrijd ‘Makkelijke Moestuinen’. Waarmee drie boodschappenbonnen zijn te winnen ter waarde van 50, 75, of 100 euro.

bloemkool2.jpg