Sport

Wim Opten en Petra Faber de sterksten tijdens Valkemaloop



IMG_2350[1].JPG

Door Jacob Kuipers

VALKEMALOOP - Bij de heren was het Wim Opten uit Zuidlaren en bij de vrouwen pakte Petra Faber uit Wildervank de eerste prijs tijdens de Valkemaloop. Opten finishte na 52 minuten en 6 seconden. En Faber kwam na 1 uur en 6 minuten tot stilstand. De overige podiumplaatsen waren bij de heren voor Willem Faber die tweede werd en Rudie Jullens eindigde op de derde plaats. En bij de vrouwen werden deze plaatsen bezet door Christien Koning en Simone Binnema.

Het was de tweede wedstrijd in het kader van het Schutrups Loopcircuit. De start en finish was op de atletiekbaan van de organiserende vereniging SV Veendam Atletiek op het sportpark in Wildervank. Alhoewel het een gure wind was vermaakten de toeschouwers zich prima. Mede dankzij microfonist Wieger van Bremen die als een soort Theo Koomen zijn bevindingen onder woorden bracht.

De kantine was mutjevol tijdens de prijsuitreikingen. Vol overgave stonden de heren met de borst vooruit naar hun aanhangers te kijken. Maar de eerste plaats was onbezet. De winnaar was inmiddels al naar huis gegaan. Dit in tegenstelling tot de vrouwen die wel op het podium stonden. Zij waren natuurlijk ook erg trots dat ze er stonden, maar ze hadden meer oog voor hunzelf dan voor hun supporters. 

Fotoalbum: