Nieuws

Elk en Ain laat jong en oud van carnaval genieten
dorpen Zuidwending en Ommelanderwijk tot Gasgat



IMG-20160207-WA0006-2_0.JPG

PRINSELIJK CARNAVALSFEEST - Op zaterdag 6 februari waren de carnaval festiviteiten van Gasgat met een fietstocht voor de kinderen begonnen. Er hadden zich maar liefst 26 kinderen opgegeven. In de ochtend begonnen de kinderen in het dorpshuis de Wending onder begeleiding van de jeugdcommissie de fietsen te versieren. Rond 12 uur verscheen Prins Frits de Gulle met een viertal leden van de Raad van Elf in het dorpshuis. Nadat alle fietsen waren versierd, werden de fietsen naar buiten gebracht.

Onder begeleiding van luide muziek en sirenes vertrok de stoet kinderen met de Prins en zijn gevolg. De fietsroute ging via de Zuidwending en het Noorderkwartier naar de Stainkroeg in Ommelanderwijk. De fietstocht kon helaas niet langer worden gemaakt omdat er ook veel kleinere kinderen bij waren.

DSC07668_2.JPG

In de Strainkroeg werden de kinderen feestelijk onthaald door de rest van de Raad van Elf. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de prijzen uitgereikt voor de mooiste fietsen (skelter). Natuurlijk was er voor ieder kind nog een attentie voor het feit dat ze allemaal erg hun best hadden gedaan om hun fiets te versieren. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door Meertens Meubelen.

Terwijl de kinderen in de Stainkroeg aankwamen begon tegelijkertijd de snertmiddag voor de gepensioneerden en vutters van Gasgat. Een lid van de Raad van Elf had een heerlijke snertmaaltijd samengesteld. Dit hebben de ouderen, samen met de leden van de jeugdcommissie en de Rad van Elf, zich goed laten smaken. Deze snertmaaltijd werd door de carnavalsvereniging Elk en Ain aangeboden.

Beide activiteiten waren zodanig succesvol dat dit het volgend seizoen zeker een vervolg zal krijgen.

DSC07798_2_0.JPG

Nadat de Rad van Elf weer wat was uitgerust van deze inspanningen barstte ’s avonds om 20.00 uur het carnavalsfeest los in de Stainkroeg. Het feest was volledig uitverkocht. Als eerste werd iedereen feestelijk onthaald door het dweilorkest de Dwaarsliggers uut Grunn en een welkomstdrankje van Elk en Ain. Onder begeleiding van buikdanseressen werd daarna Prins Frits de Gulle met de Raad van Elf binnen gehaald. Frits de Gulle wenste iedereen een geweldig carnavalsfeest, de buikdanseressen gaven nog een showtje weg, en daarna ging het dak eraf.

De Esperando’s maakten een geweldige sfeer in de grote zaal, waardoor er op de dansvloer heftig gedanst kon worden. In de achterzaal speelde een DJ, die op zijn beurt ook iedereen op de dansvloer wist te krijgen. Het werd een geweldig feest, zonder ongeregeldheden. Het is absoluut een compliment waard aan alle gasten, dat het feest een daverend succes is geworden. Iedereen ging na afloop met een tevreden en voldaan gevoel weer huiswaarts.

Carnavalsvereniging Elk en Ain wil hiermee laten zien dat carnaval een feest is voor jong en oud. De leden van de Raad van Elf zullen het komend jaar weer nieuwe plannen smeden om het komend carnavalsseizoen met een nog leuker carnavalsprogramma op de proppen te komen. De ambtstermijn van Prins Frits de Gulle zit er alweer op.  Vanaf de 11e van de 11e 2016 zal er een nieuwe Prins worden gekozen en zal Elk en Ain weer van zich laten horen. Tot volgend jaar!

151209_2 Elk en Ain.JPG