Sport

Verslag zaalvoetbal V&Z en Winkler Prins competitie
week 5



V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
Beautysalon Jannie blijft nog in het spoor van de koplopers door met 5-2 te winnen van Draaijer Schilders. Draaijer Schilders kwam voor met 1-0, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Draaijer Schiders dacht aan een overteding. En zodoende maakte Beautysalon Jannie gelijk en ook nog bij een 2-1 en 4-2 achterstand leek Draaijer toch nog terug te komen. Maar door een tweede doelpunt van Beautysalon-speler Mulder was het gedaan met Draaijer Schilders.
O.G. Team kwam in een hele mooie wedstrijd met 3-0 voor tegen Rainbow Evenst. De wedstrijd leek gespeeld, maar daarna kreeg Rainbow Evenst grip op de wedstrijd. En de stand werd 3-3. Daarna had het scoreverloop een wisselend karakter. En bij de stand van 7-7 dacht iedereen dat dit ook de eindstand zou worden. Maar helaas, beide teams gingen voor de winst en uiteindelijk scoorde doelman Abbas van Rainbow Events de winnende treffer. Nieuweling P. Vasse scoorde voor O.G. Team drie goals en Jager deed het zelfde voor Rainbow Events. Volgens voorzitter Hassing van V&Z was dit tot nu toe de mooiste- en sportiefste wedstrijd van het seizoen.

Eersteklasse
Clias van der Laan Verzekeringen won met 5-1 van een zeer tegenvallend Ciseaux D’or. Meestal laat Clias een voorsprong als 'sneeuw voor de zon' verdwijnen, maar deze keer had men ook het geluk dat de tegenstander heel slecht speelde. Clias bleef goed spelen en liet de bal rond gaan en kwam er dan zeer snel uit wat ook mooie treffers opleverde. Autobedrijf Smid Meeden won na een 3-0 achterstand alsnog met 7-4 van Beste Hypotheek. Na de 3-0 achterstand ging het bij de Beste Hypotheek helemaal mis en daar begon voor Smid pas de wedstrijd. Ylmaz scoorde drie keer voor de Beste hypotheek en voor Smid deed Leugs hetzelfde.

Tweedeklase
Werkmax verloor de koppositie in deze klasse aan Kuko Kozijnen. Werkmax speelde één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen en verloor dan ook verdient van Slagerij K. Nieland met 6-4. Werkmax heeft nu hetzelfde aantal punten dan Kuko Kozijnen, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Voor Werkmax scoorde Gort drie keer en Flap deed dit voor Slagerij Nieland. Dofine dat derde staat won van laagvlieger Boomkwekerij Bijmolt met 4-2. Kuko Kozijnen won met 7-2 van Calker-Heikens. De stand ging lang gelijk op maar daarna was het verschil snel gemaakt en werd het 7-2 door doelpunten van Ottema (3), Feiken (2) en Perdok en Bentum scoorden ieder één goal.

Derdeklasse
Smurfit-Kappa won met 7-2 van Bareveld. En Regioisolatie won met 9-0 van SC Wiebri. Door deze zege is Regioisolatie bijna zeker van promotie naar de tweede klasse samen met Riviëra United. Regioisolatie-speler Resokario scoorde vier van de negen goals.

Vierdeklasse
In deze klasse gaat het zeer spannend worden, welke teams naar de derde klas gaan promoveren. Afterbeat won met 10-5 van Veendam Fanatics en heeft net zoveel punten als Pizza in the Box, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Afterbeat-speler J. Ouwejan scoorde vier- van de tien goals. Ook GHV/Vastgoed deed goede zaken door met 11-3 te winnen van van Ringh en GHV-Huberts speler deed weer eens van zich spreken door zeven goals te maken. GHV/Vastgoed heeft één punt minder en een wedstijd meer gespeeld dan de koploper. DWS/Drukkerij Van der Kooi staat derde met twee punten minder dan Pizza in the Box en ook twaalf wedstrijden gespeeld. DWS won met 12-1 van CGKV De Kandelaar door ondermeer zes goals van G. Korthuis. Team 40 érs won met 4-1 van Avebe. En Avebe haakt nu af voor promotie en voor Team 49 érs was dit een prachtige overwinning. Dit was ook de eerste zege van dit seizoen en ze verlieten ook de laatste plaats.

Winkler Prins competitie
FC Jopie blijft ongeslagen door nu met veel moeite te winnen van Zvv Veendam 1894 met 6-5. Deze zege kwam zeer moeilijk tot stand en de coach was dan ook tijdens de wedstrijd constant bezig met het coachen van zijn team. Black Boys won met 7-5 van Fc. Groningen dat deze keer vrij goed speelde, maar toch nog steeds op de nul staat. Voor Black Boys scoorde Jeuring vier- van de zeven goals en voor Fc. Groningen scoorde Hassing drie- van de vijf goals. En maakt eindelijk eens waar dat hij wel goed kan voetballen. Fc. Poster won voor de derde keer met groot verschil. Nu werd er gewonnen van Fc. Kings met 8-0. Bosgraaf scoorde vijf- van de acht goals. Fc Qawi won met 4-2 van het nog puntloze H2 Allstars. Ook nog puntloos zijn Zvv Veendam 1894 en Fc. Groningen.

Voor de competitie van V&Z kunnen nieuwe teams zich inschrijven. Ze hebben nog ruimte voor enkele teams. Wil men zeker zijn van een plek voor het volgende seizoen dan kan men het (voorschot) bedrag van 125 euro overmaken. Dan is het team zeker van deelname!