Regio

Wereldkankerdag: open dag Het Behouden Huys Haren



HAREN – Het Behouden Huys in Haren opent zaterdag 6 februari a.s. haar deuren voor belangstellenden. Mensen die te maken hebben met kanker, naasten, verwijzers en andere geïnteresseerden kunnen op deze dag een kijkje nemen in het psycho-oncologisch centrum. Het Behouden Huys is op die dag geopend van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Wereldkankerdag
De open dag wordt georganiseerd in het kader van Wereldkankerdag. Ieder jaar op 4 februari wordt wereldwijd stilgestaan bij kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Instellingen vragen op deze dag extra aandacht voor de zorg en impact van kanker. Wereldkankerdag is een initiatief van het IPSO (Instellingen Psycho Sociale Oncologie).

Programma
Er worden rondleidingen en presentaties gegeven, er is een gesprekstafel en een workshop mindfulness. Daarnaast is er een expositie te bewonderen van de werken en het verhaal daarachter van cliënten die Beeldende Therapie volgden bij Het Behouden Huys. Ook is er een optreden van koor Nova Zembla, een koor met mensen die allemaal met kanker te maken hebben. Er zijn psychologen, lichaamsgerichte therapeuten en ex-cliënten aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Op de website van Het Behouden Huys is het volledige programma te raadplegen: www.behoudenhuys.nl/opendag16

Het Behouden Huys
Het Behouden Huys biedt kankerpatiënten en hun naasten professionele en betrokken begeleiding bij de verwerking van psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van hun ziekte. Er is begeleiding mogelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, prognose of het stadium van het ziekteproces. Jaarlijks weten ruim 700 mensen hun weg te vinden naar het centrum. Het Behouden Huys biedt mensen de ondersteuning om op eigen kracht de regie in hun leven te (her)nemen en antwoorden te vinden op vragen waarmee ze door de ziekte kanker worden geconfronteerd. Naast de hoofdvestiging in Haren kunnen cliënten ook terecht op locaties in Delfzijl, Oostwold, Assen, Groningen, Emmen en Drachten.

Meer informatie vindt u op www.behoudenhuys.nl en www.wereldkankerdag.nl