Regio

Winky en het Paard van Sinterklaas
komt naar Hoogezand-Sappemeer!



KIELZOG - Winky en het Paard van Sinterklaas is gebaseerd op het beroemde verhaal van Tamara Bos Winky en het paard van Sinterklaas en de film Het paard van Sinterklaas. In dit verhaal is Winky net nieuw in Nederland en leert zij Sinterklaas op haar eigen manier kennen. Hoewel dit thuis en op school voor wat moeilijkheden zorgt, is het ook juist heel mooi hoe zij dit feest bekijkt!

Op 28 november om 15.00 uur komt Winky naar ’t Kielzog in Hoogezand-Sappemeer!

Het verhaal van de voorstelling:
Winky Wong woont op de Zeeweg bij de Dorpsstraat, waar haar vader een Chinees restaurant heeft. Winky houdt van paarden. Daarom gaat zij vaak langs bij de manege bij Oom Siem. Winky wil heel graag een paard. Het allerliefste van de wereld. Maar paarden zijn duur.
Dan vertelt de juf over Sinterklaas en dat je hem cadeautjes mag vragen. Dat komt goed uit!

Eefje van Gorkum, bekend van Spangas, speelt Winky Wong. Het verhaal Winky wordt in de vorm van een prentenboek gebracht en is gebaseerd op het boek van Tamara Bos Winky en het paard van Sinterklaas, dat zij schreef in 2002. In 2005 kwam daar de film Het paard van Sinterklaas onder regie van Mischa Kamp. Tamara Bos kreeg een Gouden Kalf voor het scenario.

Winky en het Paard van Sinterklaas speelt op zaterdag 28 november om 15.00 uur in ’t Kielzog.

Kaarten verkrijgbaar via www.kielzog.nl.