Nieuws, Regio

Raar maar waar in de Bibliotheek!



Bibliotheek_0.jpg

BIBLIOTHEKEN - Wist je dat een vis wel eens dorst heeft? Of dat een olifant wel 25 kilo per dag poept? Raar maar waar! Dat is het motto van de 61e Kinderboekenweek die volledig in het teken staat van natuur, wetenschap en techniek. In de bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam staan van 7 tot en met 17 oktober weer tal van activiteiten gepland.

Kinderen kunnen in de Kinderboekenweek meedoen aan de Raar-maar-waar-quiz. In de Bibliotheek vind je allemaal grappige, vieze of bijzondere feitjes. Kun jij de antwoorden vinden?

LEGO-wedstrijd in Bibliotheek Zuidbroek
In Bibliotheek Zuidbroek kunnen kinderen van 4 tot 9 jaar op woensdagmiddag 14 oktober meedoen aan een LEGO-bouwwedstrijd. Deze middag mag je met je eigen bouwstenen van LEGO of DUPLO iets maken in de Bibliotheek. De mooiste creaties maken kans op een prijs!
De wedstrijd duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Opgeven kan in Bibliotheek Zuidbroek of door een mail te sturen naar zuidbroek@biblionetgroningen.nl. Vergeet niet om je eigen LEGO of DUPLO mee te nemen.

Raar maar waar in de klas
Meer dan 1.000 leerlingen in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam doen via hun school mee met de Kinderboekenweekactiviteiten van de Bibliotheek. 

Donderdag 8 oktober komen de leerlingen van groep 1 tot en met 4 naar Theater vanBeresteyn voor een “geknipte” voorstelling.  In Papierië is alles gemaakt van wit papier. De bomen, de dieren, de planten… ja, zelfs de mensen. Ze leven daar tevreden en blij totdat ineens de wind gaat waaien! Het verhaal van Papierazzi wordt verteld door één poppenspeler. De personages en hun leefwereld komen ter plekke uit een rol papier tevoorschijn.

De groepen 5 en 6 komen dinsdag 13 oktober naar de flitsende, interactieve voorstelling  de Grote Mees Kees show! Wie kent niet deze hoofdpersoon uit de succesvolle en gelijknamige boekenserie van Mirjam Oldenhave.  In deze show gaan de kinderen samen met Mirjam en illustrator Rick de Haas zingen, husselen, raden, rappen en rijmen!

Een boekenrobot knutselen, een bestaand verhaal of boek bewerken, tekeningen maken én alles opnemen in één supergaaf filmpje! Dat is hét programma voor de groepen 7 en 8: de Boekenrobot! Met de klas gaan de kinderen een digitaal boek maken. Een jury bezoekt in de week van 12 oktober alle klassen en bepaalt welke groep gaat winnen.