Nieuws

Opening expositie Buitengewoon Veendam



EXPOSITIE - Zaterdag 12 september om 15.00 uur in het Huis voor de Kunst (Stationsstraat 10 in Veendam) de officiële opening van een bijzonder expostie van studenten aan de Klassiek Academie voor beeldende kutst tijdens de Open Monumtentendag.

“Bezoek, bezichtig & bewonder!”
Meer dan 30 enthousiaste studenten van de Academie namen onder de bezielende leiding van hun docenten die zondag deel aan masterclasses op 5 bijzondere/ historische locaties in Veendam. Deze locaties waren die zondag toegankelijk voor het publiek, dat zo in de gelegenheid werd gesteld de prachtige historische panden in Veendam te bezichtigen en de aankomende kunstenaars aan het werk te zien.

De resultaten van deze masterclasses zijn na de opening op zaterdag 12 september in het Huis voor de Kunst verder te bezichtigen tussen 11.00 en 16.00 uur op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 september en op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 september.

Het Huis voor de Kunst leent zich uitstekend voor de presentatie van het figuratieve werk van de Klassieke Academie. Deze galerie neemt een bijzondere plaats in binnen de kunstwereld. Het is een ‘gewoon huis met een buitengewone inhoud’ waar in een ontspannen en aangename huiskamersetting kunst onder de mensen gebracht wordt. De galerie beschikt over een imposante kunstcollectie, met name uit de 19e en begin 20e eeuw.

Sprekers tijdens de opening zijn: Jan Starke, eigenaar/ directeur van het Huis voor de Kunst, en Tom Hageman, directeur van de Klassieke Academie
voor Beeldende Kunst.

“Buitengewoon Veendam” is een evenement dat deel uitmaakt van een project getiteld ‘CultuurWerkt’, een initiatief van stichting De Compagnons van Zuid en Oost Groningen. Dit arrangement is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen enkele Veendammer bedrijven en organisaties, de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst, Stichting Muziek en Kunst, het Veenkoloniaal Museum, kunstcollectief De Turfcentrale, het Veenkoloniaal Symfonie Orkest
en Hotel Parkzicht. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de gemeente Veendam, Rabobank Zuid & Oost Groningen,  stichting De Compagnons en de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst.

Aan Buitengewoon Veendam namen de volgende locaties deel: Huis voor de Kunst, Dijstelberge & Omta Advocaten, B & B en R & E, Remake House of Styling, Advocaten & Mediation praktijk Klatter, De Turfcentrale en het Veenkoloniaal Museum.

Bijzonder dank aan de docenten van de Klassieke Academie:  

Schilderen:
Keimpe van de Kooi
Jantien de Boer
Annelies Middel
Paul Boswijk

Keramiek:
Sylvia Evers … en aan de enthousiaste studenten van de Klassieke Academie.