Nieuws

Professor Dr. Draaisma geeft lezing bij Alzheimer Café



LEZING - Prof. Dr. Draaisma van de Rijksuniversiteit Groningen geeft lezing  bij het Alzheimer Café Veendam op 23 september in woonservicecentrum De Breehorn, Boven Westerdiep 86 in Veendam. Deze avond heeft als thema: Wat is dementie?  

Douwe Draaisma (1953) studeerde psychologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde aan de Universiteit van Utrecht bij Piet Vroon op een proefschrift over de metaforische aard van de taal waarin we over het geheugen denken en spreken. In 1993 keerde hij terug bij de RUG als docent theorie en geschiedenis van de psychologie. In 2003 werd Draaisma benoemd tot bijzonder hoogleraar, in 2010 gevolgd door een benoeming op de Heymansleerstoel, in het bijzonder Geschiedenis van de psychologie.

Gesprekleider is Liesbeth van Woerkom, coördinator van Het geheugenteam Zorggroep  Meander.

Het Alzheimer Café valt dit keer samen met de Wereld Alzheimer Dag.
De Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. De dag wordt ieder jaar gevierd op 21 september en is een initiatief van de koepelorganisatie van landelijke Alzheimer organisaties. Het thema van dit jaar is: Dementievriendelijke samenleving

Iedereen die betrokken is of iets vragen wil is van harte welkom.  Vanaf 19.00 uur staat de zaal open. Om 19.30 uur gaan we van start en duurt tot plusminus 21.00 uur.

Het Alzheimer Café Veendam is een initiatief van Alzheimer Nederland i.s.m. Zorggroep Meander, Zorggroep Groningen, AG Wildervanck en Welzijnsorganisatie Compaen.

Voor eventueel vervoer kunt u bellen met Anneke Ritzema (Zorggroep Meander 0598-686868) of Trijnie Oosterhuis van het AGW (0598-696750). Graag wel een paar dagen van te voren!

Voor vragen over mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met Sjeni Mustafa van Compaen, tel. 0598-698119.