Regio

Stelmakerij Wever deelnemer Open Monumenten Dag 2015



Stelmakerij-Wever-1.jpg

MUSSEL - Op zaterdag 12 en zondag 13 september a.s. worden weer de landelijke Open Monumenten Dagen gehouden. Thema voor 2015 is: ”Kunst & Ambacht”.

Een van de deelnemers dit jaar is het nog jonge museum ”Stelmakerij Wever” in Mussel. Het museum is opgericht in 2013 en stelt zich ten doel de oude stelmakerij van de Gebroeders Wever, een begrip in Mussel en wijde omgeving, in stand te houden. Tevens het in ere houden en stimuleren van de interesse voor oude ambachten in het algemeen en van houtbewerking in het bijzonder en het bevorderen van de kennis en vaardigheden betreffende deze ambachten.

Op zaterdag 12 september zal het museum geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur en vinden er allerlei activiteiten plaats.

Zo zullen er voor en in de stelmakerij de hele dag demonstraties worden verzorgd van oude ambachten, onder andere door vrijwilligers van het museum. Te denken valt hierbij aan bv: Houtdraaien, rietvlechten, pottenbakken, smeden en spinnen.

Kunstschilder Geert Schreuder uit Onstwedde zal een aantal schilderijen exposeren en verder zal het publiek de hele dag worden vermaakt door de enige echte Groninger troubadour Hans van der Lijke. Ook hij is een echte ambachtsman.

Voor kinderen is er uiteraard ook een en ander te doen, zoals poffertjes bakken en een spel men / van hout. Ook zullen er vanzelfsprekend de hele dag door rondleidingen door het museum worden verzorgd, een en ander onder het genot van een hapje en een drankje.