Agenda

Maak kennis met het brandweervak



Datum: 
zaterdag 5 september 2015 00:00

 

20080426_BrandweerWedstrijd_MH148.JPG

Brandweer Veendam zoekt versterking in de ploeg
Maak kennis met het brandweervak tijdens de
Pruiverij

Op zaterdag 5 september is brandweer Veendam aanwezig op de Pruiverij in Veendam. Om de bezoekers te interesseren en enthousiasmeren over het brandweervak, organiseert de ploeg demonstraties op het Kerkplein. Ook kan men een kijkje nemen in en om de brandweerauto’s. Bovendien kunnen kinderen ervaren hoe een brand geblust wordt, door zelf een fictief woningbrandje te blussen.

Ervaar hoe het is om in rook uw weg terug te vinden.
Voor het eerst staat onze speciale beleveniscontainer, waarin een woningbrandsituatie is gecreëerd, op een evenement in de provincie Groningen. De container wordt vol rook gezet en de bezoeker moet in de rook de weg naar buiten vinden. Op deze manier ervaren en beleven bezoekers hoe dit is en wordt het belang om van te voren goed na te denken over onder andere vluchtroutes en rookmelders duidelijk. Daarbij kan men met de brandweer in gesprek over wat te doen als er toch brand uitbreekt in een woning en welke maatregelen men dan kan nemen om de gevolgen van brand zoveel mogelijk te beperken. Brandweer Veendam zet zich in om inwoners en bedrijven zich ervan bewust te maken wat de gevaren zijn van brand en wat je zelf kunt doen om brand te voorkomen. De voorlichting met de container sluit hierbij aan.

Brandweer Veendam zoekt versterking in de ploeg.
Met behulp van de demonstraties laat de ploeg uit Veendam een aantal scenario’s zien die ze onder andere tegen kan komen in het werk. Hiermee hoopt de brandweer nieuwe enthousiaste mannelijke en vrouwelijke collega’s te kunnen werven voor hun ploeg.