Sport

SV Meteoor actief tijdens de Week van het Badminton
14 - 20 september 2015



week_van_het_badminton_2015.jpg

BADMINTON - De Nederlandse Badminton Bond (Badminton Nederland) heeft de week van 14 t/m 20 september 2015 uitgeroepen tot Week van het Badminton. In deze week worden in heel Nederland allerlei activiteiten georganiseerd om badminton onder de aandacht te brengen. SV Meteoor doet ook mee en zal op maandag 14 september “Open avonden” organiseren vanaf 18:00 uur voor basisschooljeugd groep 3 t/m 8, vanaf 19:00 uur voor jeugd van het voortgezet onderwijs en vanaf 20:00 uur voor volwassenen. Dinsdag 15 september zijn volwassenen die al een beetje kunnen badmintonnen ook vanaf 20:00 uur welkom voor een kennismakingstraining. Woensdag 16 september worden in samenwerking met de sportconsulenten van Team Sport van de gemeente Veendam vanaf 13:30 uur een instuif clinic voor groep 3 t/m 5 van de basisschool gegeven en vanaf 14:45 uur voor de groepen 6 t/m 8.

Kom dus op de genoemde datums en tijden naar de Sorghvliethal in het Indoorcentrum Veendam, Jan Salwaplein 1te Veendam.

Voorafgaand  aan de Week van het Badminton staan we op zaterdag 12 september met een kraam in het centrum van Veendam op het Veenlustplein van 14:00 tot 16:00 uur om onze club en sport te promoten. We gaan speedminton spelen en bij goede omstandigheden ook gewoon badminton. Ook wordt op deze dag met het Veendammer Kampioenschap Shuttle Hooghouden gestart waar iedereen aan mee kan doen en met leuke prijzen. Ook op maandag 14 september kan hier nog een poging worden gedaan om kampioen te worden in deze nog niet-olympische sport.

Naast deze activiteiten in het kader van de Week van het Badminton wil SV Meteoor ook een cursus badminton aanbieden voor nieuwsgierige en beginnende badmintonners. Het betreft hier het project START, dit is een trainingsprogramma van 10 weken waarbij de eerste beginselen van badminton worden aangeboden. Hieronder wat meer informatie over het START project.

START project
Vanaf 14 september 2015 wil SV Meteoor van start gaan met het door Badminton Nederland ontwikkelde project START. Het START project is een trainingsprogramma van 10 weken voor nieuwsgierige en beginnende badmintonners. Gedurende deze 10 lessen worden de deelnemers o.a. de regels en eerste beginselen van badminton bijgebracht. Na afloop van het programma weten de deelnemers dat badminton een geweldige sport is en heel wat anders is dan het spelletje met shuttle en racket dat wel eens op de camping wordt gespeeld.

De kosten voor het trainingsprogramma bedragen slechts € 15,--. Wanneer na het volgen van het programma deelnemers besluiten om lid te worden van SV Meteoor zullen de deelnamekosten op de eerste contributierekening in mindering worden gebracht !!

Voor aanmelden of meer informatie kan tot en met 13 september 2015 contact worden opgenomen met :

Dick Pruis, secr. SV Meteoor
Kleine Belt 3
9642 BW  Veendam

Tel. (0598) 62 24 11 of (06) 51 06 47 04

E-mail : info@svmeteoor.nl