RTV Parkstad

Nieuw seizoen Blueprint van start met live sessie
in foyer vanBeresteyn



Blueprint.png

BLUEPRINT - Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint weer van start en zijn ook de eerste live sessies van het nieuwe seizoen gepland. De eerste namen van de live sessies zijn bekend en presentator Thomas Kaldijk verheugd zich op de geweldige artiesten die tot nu toe geboekt zijn. Opnieuw is de foyer van theater vanBeresteyn de vaste uitzendlocatie. Tot nu toe zijn de volgende namen bekend:

  • 4 september -  Ad Vanderveen (Nederland) en Douglas Greer & Dick Lemasters (Austin)
  • 9 oktober - Annie Keating (New York)
  • 16 oktober - Bettysoo (Austin) en Herbie (Nederland)

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

Ad Vanderveen
Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer-songwriters in de hedendaagse folk en roots. Hoewel hij geboren is in Nederland (Hilversum, 1956) is de helft van zijn familie Canadees en dit deel van de wereld heeft zijn muziek het meest beïnvloed. Vanderveen’s muziek omvat een groot aantal stijlen, van intieme akoestische nummers tot expressieve en uitgebreide elektrische improvisaties met band. In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van 20 albums gemaakt en deelgenomen aan talrijke samenwerkings projecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka en Eric Andersen. Onlangs verscheen zijn nieuwe dubbel cd “Presents Of The Past” / “Requests Revisited” met bewerkingen van bestaande songs en nieuwe nummers.
www.advanderveen.com

Douglas Greer en Dick Lemasters
Douglas Greer is behalve singersongwriter ook advocaat in Beaumont Texas. Voorheen woonde hij in Austin en trad daar in de bekende gelegenheden op zoals Antone’s en de Saxon Pub. Tot nu toe heeft hij twee soloplaten uitgebracht waarvan de eerste “Just A Man” uit 2006 in vele eindlijsten met favoriete platen voorkwam. In 2014 verscheen de opvolger “Baja Louisiana”.

Dick Lemasters is eveneens een singersongwriter uit Texas en treedt behalve solo ook als duo partner op met Douglas Greer. Zijn cd “One Bird, Two Stones”, kreeg uitstekende kritieken en werd zelfs vergeleken met het werk van Ray Wylie Hubbard. Eind 2015 zal de nieuwe cd “Gasoline & Fire” verschijnen.

dicklemastersmusic.com
douglasgreermusic.com