Jong talent

Jong talent: Even voorstellen ..... Dewi Westerbaan



Dewi Westerbaan  2B.jpg

Interview Bianca Zijlstra-Kor

Op een warme maar bewolkte dag had ik een interview met Dewi Westerbaan. Een vrolijke jonge meid.

Wie is Dewi?
Dewi woont in Veendam en is 18 jaar. Ze volgt de opleiding Zorg & Welzijn en studeert voor Helpende. Dewi woont bij haar ouders en heeft een jongere zus van 16 jaar. Ze heeft een bijbaan in een cafetaria in Veendam.

Dewi heeft talent!
Toen Dewi ongeveer 12/ 13 jaar oud was, schreef ze verhaaltjes over haar overleden opa. 'Hij is zeer onverwacht overleden toen ik zes jaar was en dat heeft veel indruk gemaakt', vertelt ze.

Dewi heeft een bindweefselziekte. Vroeger was ze hierdoor behoorlijk lenig maar op haar twaalfde kreeg ze pijn bij het lopen. Haar ervaringen hebben haar inspiratie aangewakkerd. 'Misschien ben ik daardoor gedichten gaan schrijven.

Toen ik net begon met dichten, schreef ik de gedichtjes op een papiertje en die stopte ik in een doosje. Nu schrijf ik ze op mijn iPad'.

Waar haalt Dewi haar inspiratie vandaan?
Inspiratie is een moeilijk begrip. Dewi kan niet goed onder woorden brengen hoe de mooie zinnen in een gedicht tot stand komen. 'Mijn gedichten kunnen over van alles en nog wat gaan. Als er bijvoorbeeld iemand gepest wordt, en ik zie zijn of haar foto op Facebook, komen er zinnen in me op die leiden tot een half gedicht. De andere zinnen vormen zich later. Dat kan op elk moment zijn.'

Tijdens mijn vakantie in Barcelona, zijn ook allerlei gedichten ontstaan.

Nou Dewi, wij laten ons verrassen!
Morgen bij parkstadveendam.nl/jong talent het eerste gedicht van Dewi!