Sport

1 jaar Statis Bar gevierd met darttoernooi



IMG_1266[2].jpg

Door Jacob Kuipers

DARTEN - De Status Bar in Veendam bestond afgelopen zaterdag precies 1 jaar. Omdat heuglijke feit te vieren werd er de eerste Open Status Bar single toernooi gehouden. Het interieur werd omgebouwd tot een heuse dartpaleis. Diverse dart corryfeeén traden tegen elkaar in het strijdperk. Het aantal deelnemers/sters varieerde van 100 tot 128, volgens eigenaar Niemeijer. Na een warme en zenuwslopende dag waar de 'spetters' vanaf vlogen was het tenslotte Wesley Harms die met de hoogste eer ging strijken bij de winnaarsronde door in de finale net te winnen van Salmon Renijaan. Bij de verliezersronde won Kevin Voornhout van Gert Ploeger, die als vierde eindigde.

IMG_7186.JPG

Voorafgaand aan het toernooi had ik een gesprek met eigenaar Niemeijer. Was het de eerste keer dat je zo'n evenement organiseert? “Ik heb wel vaker een darttoernooi gehouden, maar niet zo groot als dit toernooi. Het niveau van de deelnemers varieert nog al. Van laag tot extreem hoog. Wereldkampioen BDO Wesley Harms is er. En rolstoeler Mark Wijsbeek. Van alles door elkaar heen en het is altijd super gezellig”.

Steekt Wesley Harms er dan niet met 'kop en schouders' bovenuit? : “Nee, omdat hier ook andere darters zijn, zoals de nummer 2 van Nederland Richard Huizinga. Verder Kevin van Voornhout, Henk Westhof en de nummer 2 van Nederland bij de vrouwen Carla Molema (zij zit in het Nederlands team). En verder komen ze overal vandaan, Friesland, Groningen en Drenthe. Iedereen kan zich hier voor aanmelden. Het is een Open Toernooi. Je hoeft niet van een dartbond lid te zijn en je kan vrij meedoen."

Fotoalbum: