Nieuws

Stadswandeling Veendam
Woensdag 15 juli 2015



WANDELING - Op woensdag 15 juli wordt er weer een stadswandeling gehouden vanuit het STAR station aan de Parallelweg in Veendam. Er wordt vertrokken ongeveer 10 minuten na aankomst van de trein uit Stadskanaal, die volgens de dienstregeling om 11.25 uur in Veendam arriveert.

De wandeling duurt ongeveer drie uur.  De treinreizigers kunnen na afloop met de STAR-trein van 14.45 terug naar Stadskanaal of met de Arriva-trein van 14.48 uur richting Groningen reizen.

Er wordt één, korte, koffie-stop gehouden. Het is verstandig zelf voor proviand te zorgen.  

De wandelingen zijn niet alleen voor de reizigers van de STAR bedoeld; belangstellende Veendammers kunnen zich ook melden en meelopen.

De wandeling voert langs historisch gezien interessante plekken, rijksmonumenten, beschermde stadsgezichten  en vernieuwingsprojecten.

Men krijgt onder meer te zien het standbeeld van Anthony Winkler Prins (van de befaamde encyclopedie), de Nederlands Hervormde kerk uit 1663, het uit 1878 stammende stadhuis, de herdenkingsmonumenten, de tijdlijn en kunstwerken in de openbare ruimte zoals het beeld “de ontmoeting”.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Als gids zal optreden Theo Mooijman, ex-raadslid en vrijwilliger bij de STAR.  De wandeling gaat niet door als het weerbericht stevige regenbuien voorspelt voor onze regio. 

Zie ook de website van de STAR  www.stadskanaalrail.nl