Sport

Trainen als een prof met FC Groningen



_MG_4439.jpg

Door Jacob Kuipers

WILDERVANK - Afgelopen woensdag werd de voorlaatste training gehouden van een nieuw project FC Groningen. 'Trainen als een prof'. En de voetbalvereniging Wildervank mocht als gastheer optreden. Bij het trainen als een prof leren de jonge voetballertjes de beginselen van het edele voetbalspel. Wat nodig is om een goede voetballer te worden. Qua leeftijd varieeerden de kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De spelers kwamen hoofdzakelijk uit Oost-Groningen.

_MG_4386.jpg

Bij binnenkomst op het sportpark stonden diverse FC Groningenspelers afgebeeld. De toekomstige topvoetballertjes mochten dus bij één van hun favorieten staan. Oud-betaald voetballer Gerard Wiekens van ondermeer SC Veendam en Manchester City, had ook een groep, maar de 'spelertjes in de dop', kenden hem niet. Er waren 8 oefenmeesters actief. Verdeeld over FC Groningen en Wildervank.

_MG_4435.jpg

Er waren veel mooie en goede oefeningen te zien. Er was ook een duidelijk verschil in het geven van trainingen. De ene trainer deed het op een goede en rustige manier en de andere zorgde voor veel beleving tijdens een training. En dan heb ik het over jeugdtrainer Paul Raveneau van FC Groningen. Het was een lust voor het oog hoe deze oefenmeester de kinderen wist op te peppen met duidelijke aanwijzingen.

DSC_044.JPG

Bestuurslid Michiel Luttje van vv Wildervank was in de kantine druk bezig met de kinderen. De toekomstige toppertjes gingen uit hun dak toen de KNVB-beker op het toneel verscheen. Een voor één gingen ze op de foto met de beker en ik vroeg aan Luttje om ook even met de beker te poseren. Zo gezegd, zo gedaan. En Luttje straalde toen hij de beker aanraakte. En wie straalt niet als je zo'n kostbare kleinood mag aanraken. En zo kon ik Luttje vereeuwigen met het kostbare sieraad.

Fotoalbum: