Nieuws

Thema-avond over "Zelfstandig worden met autisme”



THEMA - Gastspreker van de avond is Sjanon Meyer, Orthopedagoog Expertisecentrum Advisium 's Heeren Loo, locatie Opmaat. Zij zal informatie geven over diverse middelen die ingezet kunnen worden om  kinderen met een autisme spectrum stoornis zelfstandiger te maken.

Autisme heb je nooit alleen
Autisme betekent een leven lang anders. Dat heeft gevolgen voor personen met autisme zelf. Maar zeker ook voor naasten, de mantelzorgers. Of het nu gaat om ouders, de partner, kinderen, broers/zussen, grootouders of vrienden. Hoe hou je het vol als mantelzorger?

Om de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd door drie vrijwilligers die een werkgroep vormen voor ouders van kinderen of partners met autisme, hun naasten en belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bezoekers met elkaar praten over een leven met autisme. U ziet dat u niet de enige bent, er is begrip voor uw situatie en u kunt ervaringen uitwisselen.

U bent van harte welkom op dinsdag 23 juni van 19.00 – 21.00 uur in de zaal van het Ouderenwerk Compaen, ingang Ontmoeting aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam. Graag aanmelden.. Telefoon 0598-698119 of per e-mail naar smustafa@compaenveendam.nl Vermeld a.u.b. uw naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt

Mocht u meer informatie willen of vragen erover hebben dan kunt u contact opnemen met Sjeni Mustafa van het Steunpunt Mantelzorg Compaen. Zij is van maandag tot en met donderdag aanwezig. 

De bijeenkomsten worden in samenwerking met Compaen, de NVA Groningen/Drenthe, MEE Groningen en Autisme Netwerk Groningen georganiseerd.