Nieuws

Renovatie zwem- en recreatiebad Tropiqua gereed



ZWEMBAD - Op zondag 31 mei 2015 om 9.30 uur maakt wethouder Henk Jan Schmaal de prijswinnaars bekend van de prijsvraag rondom de renovatie van zwem- en recreatiebad Tropiqua in Veendam. De bekendmaking van de prijswinnaars is onderdeel van een feestelijke dag voor de oplevering van het gerenoveerde zwembad. Tijdens de  renovatie bleef het zwembad open en hebben bezoekers bijna geen last gehad van de werkzaamheden.

Renovatie
Tegelzetbedrijf Tolga Kuiper uit Veendam heeft de afgelopen tijd alle perrontegels vervangen in het zwembad. De nieuwe tegels zijn geplaatst rondom het subtropisch bad en het wedstrijdbad. Hiermee voldoet Tropiqua aan de gestelde stroefheidseisen. Ook is de geluidsinstallatie vervangen. Door inwerking van vocht en chemicaliën heeft de installatie veel te lijden. Voor de totale renovatie heeft de gemeente Veendam €100.000,- geïnvesteerd.

Oplevering
Op 31 mei 2015 worden de werkzaamheden feestelijk opgeleverd. Bezoekers konden via een formulier een gok doen hoeveel nieuwe perrontegels er in het zwembad gelegd zijn. De winnaars worden in het zwembad bekend gemaakt door wethouder Henk Jan Schmaal. Ook is Oxigym aanwezig om met een geweldige dance-act om de oplevering  feestelijke in te luiden.