Nieuws

WP-Harmonie ontvangt jeugdorkest uit Tsjechië



Winkler_Prins_Harmonie.png

UITWISSELING - Van donderdag 4 t/m zondag 7 juni a.s. is het Dechový orchestr (harmonieorkest) van Základní umělecká škola (School voor de Kunst) uit Liberec te gast bij de Winkler Prins Harmonie. Vorig jaar brachten de Veendammer muzikanten een aantal dagen door bij hun Tsjechische collega's. De jonge muzikanten worden ondergebracht bij gastgezinnen.

Leerlingen gaan een aantal dagen per week, na hun normale schooltijden, naar de School voor de Kunst. Vakken die gegeven worden zijn muziek, drama, dans en beeldende kunst. Na deze opleiding kunnen leerlingen doorstromen naar een Hogeschool voor de Kunst.

Het uitwisselingsprogramma staat niet alleen in het teken van het gezamenlijk muziek maken. Vrijdag doen de gasten een 'klein rondje Groningen' en bezoeken Bourtange, Delfzijl en natuurlijk Veendam. De dag wordt afgesloten met een feestavond. Zaterdagochtend wordt er gerepeteerd voor het concert dat 's avonds plaatsvindt. 's Middags zijn er sportieve activiteiten voor de leden van beide orkesten, georganiseerd door Scouting Veendam.

Het concert vindt plaats op zaterdag 6 juni in recreatieruimte Binnenwoel van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan in Veendam. De zaal is open om 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. Voor de pauze spelen de Tsjechische gasten, na de pauze de Winkler Prins Harmonie. De orkesten sluiten het concert gezamenlijk af. De toegang is gratis.