Nieuws

Voorronde NK Slowbiking in Veendam
Zaterdag 23 mei op het Veenlustplein



SLOW - Wie kan er het aller langzaamst fietsen? Om dat uit te maken organiseert de gemeente Veendam samen met Slowbiking één van de voorrondes van het eerste open Nederlands Kampioenschap Slowbiking Battle. Op zaterdag 23 mei 2015 vindt de voorronde plaats op het Veenlustplein in Veendam van 12:00 tot 16:00 uur.

Wat is Slowbiking?
Slowbiking is ontwikkeld door de Nederlandse kunstenaar Kaspar König. Hij kwam in 2006 op het idee toen hij aan een kunstacademie in Peking werd gevraagd mee te doen aan een wedstrijdje langzaam fietsen. Hij eindigde als tweede en won een pak melk. König ontwikkelde het huidige, laagdrempelige concept met improviserende muzikanten en een scheidsrechter die commentaar levert.  Het lijkt makkelijk, heel lang doen over een parcours van elf meter. Maar zonder de lijnen te raken en je voeten aan de grond te zetten, is veel concentratie nodig, balans en fietstechniek. Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over elf meter. Het wereldrecord staat op meer dan twee uur. Saai is zo’n battle niet, het is een spektakel. Een enthousiaste speaker zweept de deelnemers op en er zijn muzikanten die de race muzikaal begeleiden. 

Meedoen
Het NK Slowbiking Battle is niet alleen voor de geoefende langzaam fietsers, iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk. De komende maanden zijn verschillende voorrondes in Nederland en op 21 juni 2015 vindt de finale plaats tijdens de tijdens de Culturele Zondag The battle in Utrecht.

Informatie
Voor meer informatie over Slowbiking en de voorrondes in 2015 kunt u kijken op: www.slowbiking.org.