Regio

Wie wint de Tine Clevering-Meijer Prijs 2015?



Clevering-Meijer Prijs 2015.png

PRIJS - Op donderdag 28 mei wordt de Tine Clevering-Meijer Prijs uitgereikt. Dit vindt om 20.00 uur plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis, Martinikerkhof 12 te Groningen.

Tine Clevering-Meijer Prijs
De Tine Clevering-Meijer Prijs is een aanmoedigingsprijs, ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, die binnen een jaarlijks wisselende discipline wordt toegekend aan personen en instellingen voor activiteiten op het werkterrein van het Prins Bernhard Cultuurfonds, te weten: geschiedenis, letteren, beeldende kunst, theater en muziek, monumentenzorg, natuur en wetenschap.

De Tine Clevering-Meijer Prijs 2015 wordt uitgereikt in de categorie geschiedenis. De winnaar ontvangt als prijs een beeldje van Eddy Roos en een geldbedrag van € 5.000,=.

Genomineerden
De drie volgende initiatieven zijn genomineerd (in willekeurige volgorde):

  • Stichting Kluften en Waarden Grijpskerk
  • Noord-Nederlands Trein & Tram Museum Zuidbroek
  • Stichting Schansenkrijg Westerkwartier

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.