Regio

Noordelijke wakeboardcompetitie gaat weer van start



Wakeboardcompetitie.jpg

HARKSTEDE - Op 30 mei zal de Noorder Wakeboard Challenge, de noordelijke wakeboardcompetitie, weer van start gaan. Er wordt al flink geoefend op de drie kabelskibanen die het Noorden rijk is en dat belooft veel goeds voor de competitie.

De Noorder Wakeboard Challenge is een competitie, waarbij deelnemers van allerlei niveaus en leeftijden het tegen elkaar opnemen. Het wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is een unieke samenwerking tussen de drie kabelskibanen in Harkstede (vlakbij Groningen), Veendam, Erm (vlakbij Emmen) en wakeboardvereniging TSVG uit Harkstede. Er doen deelnemers mee van allerlei leeftijden en niveaus, waardoor het een zeer afwisselende en gevarieerde competitie is.

De eerste tourstop is op 30 mei in Erm, daarna wordt op 27 juni gestreden in Harkstede en op 5 september is de finale in Veendam. Op die dag zal bekend worden gemaakt wie zich de beste wakeboarder van het Noorden mag noemen.

Wakeboarden
Wakeboarden is een relatief nieuwe sport, dat te vergelijken is met snowboarden. Het verschil is dat dat het op het water gebeurt en de wakeboarder wordt voortgetrokken door een kabelinstallatie. Een wakeboarder kan aan die installatie hele hoge en complexe sprongen maken, maar ook verschillende obstakels zorgen ervoor dat er indrukwekkende “tricks” worden gemaakt. Het combineren van zoveel mogelijk verschillende tricks zorgt voor een hoge jurywaardering, waarbij de moeilijkheidsgraad en een mooie stijl ook worden meegenomen.

Wakeboarden in Noord-Nederland
Het niveau van de deelnemers in het Noorden is de laatste jaren erg gestegen. Verscheidene Noordelijke wakeboarders hebben in het afgelopen jaren podiumplaatsen gehaald op Nederlandse én internationale wedstrijden. Zo komt Sanne Meijer, wereldkampioen Wakeboard Ladies uit Groningen!

Deze wakeboardcompetitie draagt daar ook een steentje aan bij, doordat de wakeboarders elkaar uitdagen om de volgende tourstop nog beter te presteren.