Sport

Uitslagen Judoschool Veendam



20150517_DMO2015.jpg
Peter van Oostrum

Judoka Peter van Oostrum pakt brons op Open NK veteranen 
Peter van Oostrum uitkomend voor Judoschool Veendam heeft afgelopen zaterdag op de Dutch Masters in Delft een erg goede prestatie geleverd.
Hij wist in de goed bezette gewichtsklasse -100 kg een uitstekende derde plaats te behalen. Na twee fraaie overwinningen met een vol punt werd er nipt verloren van zijn tegenstander uit Chili. Uiteindelijke behaalde de fanatieke judoka een zeer verdiende derde plaats. Peter gaat zich nu opmaken voor het Wereldkampioenschap Masters welke in spetmebre in Nederland gehouden wordt.
 
Goud en zilver op Ippon Trophy Antwerpen 
Op het enorm sterk bezette judotoernooi in Antwerpen wisten de judoka's van Judoteam Veendam-BVHS bijzonder goed voor de dag te komen. Maar liefst 600 judoka's uit 7 verschillende landen kwamen in actie op de Ippon Trophy. De judoka's Huub Raspe, Dries Wiersma en Sarah Hector wisten wel een wedstrijd fraai met ippon te winnen maar kwamen helaas niet op het podium.
Zoe Klunder behaalde wel een podiumplaats. In de klasse -57 kilogram ging zij als een trein door de voorronden en scoorde fraaie punten. De halve finale wist zij na een achterstand knap eveneens met een vol punt te winnen. In de finale was haar tegenstandster vandaag te sterk waardoor Zoe op een uitstekende tweede plaats eindigde.
In de klasse -48 kilogram was Vera Raspe in uitstekende vorm Met 5 overwinninigen met een vol punt plaatste zij zich voor de finale. Hierin wist zij na een yuko achterstand de wedstrijd met een prachtig punt op de grond toch winnend af te sluiten. Vera kampioen!
 
De op donderdag bij ons trainende Marit Kamps van Asahi behaalde een keurige derde plaats.