Sport

Heren 2 TC Veendam op weg naar titel



tcvlogo_1.gif

TENNIS - Het tweede heren zaterdagteam van Tennis Club Veendam, uitkomend in de tweede klasse, boekte opnieuw een overwinning. Het team won zelf met 5-1 van GLTB uit Groningen, terwijl naaste concurrent Zuidlaren verloor van nummer drie, Hertenkamp uit Assen. Met nog één speelronde te gaan heeft dit nog ongeslagen team aan één punt voldoende om de titel in de wacht te slepen. Bert Günther, invaller voor de licht geblesseerde Michael Woldhuis, Gosse Bouter en Paul Holtkamp wonnen de enkelpartijen. Ook beide dubbels, met daarbij vaste kracht Niek Schipper, werden gewonnen.

Het eerste team herenteam verloor met 4-2 bij TC ‘t Nylān in Leeuwarden. Rob Heikens en Vincent Goldenstein zorgden voor de twee punten. Voor dit team wordt het nog een zware klus zich te handhaven in de eerste klasse. Ook het eerste gemengde team is nog niet helemaal zeker van klassebehoud. Door een ongelukkige 4-1 uitnederlaag tegen Bargeres (Emmen) komt men weer in de buurt van de gevaarlijke degradatiestreep. Alleen Lisette Dalmolen zorgde voor een punt. Evelien de Jonge en Aukje van der Wal lieten helaas vijf matchpoints onbenut in de damesdubbel, na zelf een matchpoint te hebben afgewend in de tweede set. Ook Hein Kupfer kon zijn setpunten niet verzilveren.

De meeste overige teams bij TC Veendam zijn helaas kansloos voor de titel, waarbij een aantal nog alles in het werk moeten stellen om niet te degraderen. In het Pinksterweekend ligt de tenniscompetitie stil, zodat in het laatste weekend van mei de beslissingen zullen gaan vallen.