Regio

De RK Norbertusparochie houdt een enquête



GELOOFSBELEVING - De RK Norbertusparochie houdt een enquête onder alle katholieken binnen haar parochiegrenzen. De Norbertusparochie bestaat uit de vijf gefuseerde parochies Oude Pekela,  Nieuwe Pekela, Veendam, Winschoten en Hoogezand/Sappemeer.

Door deze enquête willen we te weten komen wat er leeft onder een brede groep katholieken.

Inzet van deze enquête is dat we ons niet langer laten leiden door teruggang en krimp, maar zoeken naar nieuwe concepten om meer aansluiting te vinden bij de hedendaagse geloofsbeleving.

Bisschop de Korte roept pastores en besturen op om de oproep van paus Franciscus ter harte te nemen en als kerk naar buiten te gaan, daar waar mensen wonen en werken.

Voor de nieuwe Norbertusparochie ligt er een beleidsplan wat aansluit bij deze oproep. Samen met de parochianen willen we middels deze enquête dit beleidsplan nader uitwerken. Bouwen aan geloofsgemeenschappen waar ruimte is voor vaste waarden, en waar de noodzakelijke vernieuwing alle kans krijgt.

Deze enquête wordt bij ieder ingeschrevene van de Norbertusparochie bezorgd.

Mocht u geen enquête hebben ontvangen dan kunt u deelnemen door de website te bezoeken (www.heiligenorbertusparochie.nl) en daar de enquête invullen.