Sport

Verslag V&Z Veendam
Vechtpartij ontsiert bekerfinale



zaalvoetbalr.gif

ZAALVOETBAL - De bekerfinale tussen ZVV Ron Haans en Glasgarage-Van Ringh viel 'ín het water'. Het werd geen apotheose waar meniging op had gerekend. De wisselbokaal is niet uit gereikt en voorzitter Aeilt Hassing denkt er over na om nu te stoppen bij V&Z

Maar het werd een eindstrijd met een 'rouw' randje. Het leek meer op een horrorscenario. Een paar 'rotte appels' verstieren de wedstrijd. Wat als een 'rood randje ' zou eindigen werd dus omlijst met een 'zwart randje'. Het werd een avond met veel trammelant en daarom ook geen uitgebreid verslag van deze avond.

Om 21.00 uur begon de finale tussen ZVV Ron Haans en Glasgarage-Van Ringh 1. Het was een spannende wedstrijd. ZVV Ron Haans kwam met 5-2 voor. Maar bij de stand van 6-5 werd E. Hedzic door de scheidsrechter met een rode kaart naar de douches gestuurd. Omdat hij de arbiter uitschold en dat mag nou éénmaal niet. Toch kwam Glasgarage-Van Ringh op gelijke hoogte: 6-6.

De coach van Glasgarage-Van Ringh dacht, dat zijn team weer met 5 spelers mocht spelen. Maar dat geldt alleen als de tegenstander scoort en na wat heen en weer geroep mocht coach Jan Bos de douches opzoeken na het zien van de rode kaart. Deze 'witheette' coach nam plaats op de tribune waar een paar mensen ruzie met hem gingen zoeken.

Iedereen in die buurt bemoeide zich ermee en dat liep volkomen uit de hand. Ongeveer 30 mensen gingen met elkaar op de vuist en in die tussentijd was de wedstrijd al afgelopen. Er moesten strafschoppen worden genomen, maar dat kon niet meer, omdat er in de zaal werd gevochten. Beide teams hadden er geen zin meer in en de wisselbokaal niet uitgereikt.

Nadat alles weer vrij rustig werd heeft voorzitter Hassing, de overige prijzen toch nog maar uitgereikt. Voorzitter Hassing denkt er over na om nu te stoppen bij V&Z Veendam. Het was gelukkig de laatste avond en hij zal deze komende maanden zich beraden wat hij gaat doen. Maar kreeg ook dezelfde avond van een paar teams te horen dat hij door moest gaan en zich niet door een paar mensen laten beinvloeden.

Voor een aantal spelers van teams die voor V&Z spelen zal dit nog gevolgen hebben. En misschien ook wel voor teams die zich met dit zinloos geweld hebben bemoeit. Er zijn foto’s genomen van de vechtpartij en ook beelden worden bekeken. En dan zullen er zeker een aantal leden worden geschorst of geroyeerd. Misschien wordt er een team uit de competitie gehaald.

Zelfs een bestuurslid die er tussen kwam kreeg van een lid van de vereniging bijna klappen. Het heeft het bestuur erg veel gedaan en zeker de voorzitter die het er heel moeilijk mee had, maar het in zijn toespraak netjes heeft verwoord. Het bestuur had hier graag een leuk verslag gemaakt, maar had er nu geen zin in.

Het is toch erg dat een gezellige avond zaalvoetbal door een stelletje malloten zo moet eindigen. Het bestuur begrijpt niet wat deze mensen bezielt en zo voor vele anderen het zaalvoetbal in Veendam kapot maken. De voorzitter is nog steeds ontdaan door dit voorval en zal niet schromen om dit ook door te geven aan de KNVB.

Wat dat geldt voor spelers die op het veld spelen of in de zaal voor de KNVB. Dit mag nooit meer gebeuren en het bestuur zal kijken of we nog wel weer zo’n avond moeten organiseren.

Hieronder de overige uitslagen:

Hoofdklasse
ZVV Ron Haans werd kampioen door met 7-1 te winnen van Adviesunie.

Eerste klasse
Riklis Karto Hair won met 804 van ZTK Kolham

Klasse 2A
Euromail-Fysio Jan Veen 7-3

De wedstrijd om de derde plaats ging tussen Osman Gazi en Autobedrijf Smid. En Autobedrijf Smit won met 8-6 van Osman Gazi.