Nieuws

'Het Liedkwintet' geeft concert in Huis voor de Kunst



20150425_liedkwintet_00.jpg

'Het Liedkwintet', twee pianisten en drie zangeressen geven een gedramatiseerd concert.

CONCERT - Dennis Broeders (piano) en Pieter van Delden (piano) vertegenwoordigen ‘de man’ terwijl Gerdine Tuinstra (sopraan), Esther Ree (sopraan) en Raghna Wissink (mezzosopraan) drie verschillende vrouwen illustreren met ieder hun eigen karakter.

Dit (gratis) concert zal plaatsvinden in Veendam, Stationsstraat 10 - ‘Huis voor de Kunst’ op zaterdag 2 mei om 19:30.

Drie sterke vrouwen: een behoudende, jonge vrouw, een zelfstandige, geëmancipeerde vrouw en een vrouw met levenservaring, worstelen nog met het leven. Trouwen of niet? Wachten op een aanzoek of zelf op de knieën gaan? Carrière maken, of een kind nemen? Van ons manlief scheiden, of tot de dood ons scheidt? Actuele keuzes in deze moderne, snelle wereld, maar ook van alle tijden. Keuzes die worden belicht in deze voorstelling en ondersteund door beeldend kunstenares Rosa van Goudoever, die de zintuigen van het publiek zal prikkelen met haar verrassende vormgeving en spannende lichtinstallatie. Spectrum of a woman’s life biedt een dynamische concertervaring met theatrale accenten, die een streling is voor zowel oog als oor; komt dat horen, zien en voelen!

Inspiratie voor dit concert is geput uit de verhaallijn van Frauenliebe und Leben, de geliefde gedichtencyclus van Adelbert von Chamisso, vooral bekend in de beroemde zetting van Robert Schumann. Drie moderne vrouwen, tegenover twee mannen in een raamwerk van zorgvuldig gekozen muziek van onder andere Rudolf Escher, Benjamin Britten, Beethoven en Rachmaninoff.

Opgeven kan via pietervandelden@live.com