Regio

Nieuw college stelt vertrouwen centraal in haar akkoord



PROVINCIE - De collegepartijen SP, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks hebben een collegeakkoord bereikt voor de periode 2015-2019 met als centraal thema vertrouwen. De partijen zullen een college vormen met 5 gedeputeerden.
De kandidaat gedeputeerden zijn: Eelco Eikenaar (SP), Patrick Brouns (CDA), Fleur Gräper-van Koolwijk (D66), Henk Staghouwer (ChristenUnie) en Nienke Homan (GroenLinks). De installatie van het nieuwe college staat gepland op 29 april.

Het nieuwe college stelt vertrouwen voorop. Bij dit werken vanuit vertrouwen hoort een bestuursstijl waarin waarden als gezamenlijkheid, dienstbaarheid en transparantie een prominente plaats krijgen. Inwoners van de provincie Groningen moeten er volledig op kunnen vertrouwen dat de provincie pal staat voor hun belangen en problemen daadkrachtig te lijf gaat. Groningen staat de komende jaren voor zware opgaven, bijvoorbeeld rond gaswinning en aardbevingen, energietransitie, krimp & leefbaarheid,
het verstreken van de economie en het terugdringen van werkloosheid. Met het volste vertrouwen in de kracht van de Groningse samenleving wil dit college de opgaven samen met alle betrokkenen tot een goed einde brengen.

Resultaten
Dit college wil de komende vier jaar werken aan een mooi, veilig en sterk Groningen en in 2019 de volgende resultaten geboekt hebben:

  • Rust in het aardbevingsdossier door samen met de landelijke overheid en alle andere betrokkenen maximale inzet te hebben gepleegd op de veiligheid, laagdrempelige en snelle procedures rond schadeherstel en preventieve versterking. Dit alles met oog voor  emotionele-, landschappelijke- en andere aspecten die van belang zijn.
  • Behoren bij de koplopers als het gaat om de omschakeling naar duurzame energie.