Agenda

Voorstelling van Debbie Petter over wat oorlog
met een mens kan doen



Datum: 
zondag 3 mei 2015 15:00

 

 

In de week van herdenking: Intieme voorstelling van Debbie Petter over wat oorlog met een mens kan doen

Op zondagmiddag 3 mei staat Debby Petter met een intieme en ontroerende voorstelling in vanBeresteyn. In de week van herdenking vertelt ze verhalen van de oorlog die ze van haar moeder hoorde en bundelde in haar boek: ‘Ik ben er nog’.

Tegen de moeder, toen zelf nog een kind, zei een buurvrouw na de oorlog: "God kind ben je er nog?” Dat zinnetje, die vraag is er altijd gebleven. Het ging nooit voorbij. 'Ik ben er nog' is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet

Debby Petter (1956), was al volwassen toen ze de geschiedenis van haar moeder Hélène bij stukjes en beetjes te horen kreeg. Door zich te verplaatsen in het meisje van toen, brengt ze de beklemmende werkelijkheid van een kind in oorlogstijd dichtbij. Een ontroerend document met de alleszeggende titel ‘Ik ben er nog’. 

Aanvang 15.00 uur. Kaarten via de website www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa van ma – vr van 13.00 – 16.30 en één uur voor aanvang van de voorstelling.