Nieuws

Een zee van kleuren in vanBeresteyn



20150416_poortgebouw_1.JPG

KUNST - Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn biedt (amateur)kunstenaars de gelegenheid om hun kunst te laten zien. Van 7 mei tot 31 mei 2015 is er een bijzondere expositie in de foyer van vanBeresteyn. Het zijn schilderijen van de amateurkunstenaars van het Poortgebouw.

In Veendam, in het historische  rietgedekte gebouw – het Poortgebouw – aan de Jacob Bruggemalaan werken volwassen met een lichte verstandelijke beperking aan hun schilderijen en andere kunstwerken.

Zij ontwikkelen hier hun eigen creativiteit en fantasie. Meestal lukt dat heel goed en met prachtige resultaten. Als het soms wat moeilijker is, is er altijd begeleiding die ondersteuning biedt.

De inspiratie doen zij overal op en natuurlijk inspireren zij elkaar, praten ze met elkaar over waar ze mee bezig zijn, hun beleving en geven ze elkaar adviezen. Prachtige ontwikkeling en ondersteuning onderling, vóór en dóór elkaar.

20150416_poortgebouw_2.JPG

De kunstwerken zijn kleurrijk en ontstaan spontaan, zijn vrolijk, uniek en met een persoonlijke stijl. De schilderijen vertellen stuk voor stuk een verhaal. De afbeeldingen zijn spannend door de repeterende figuren en patronen, soms overrompelend door de omvang van het werk en het thema.

Er doen diverse kunstenaars mee aan de expositie. Het materiaal waar mee gewerkt wordt is acrylverf en textielverf.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het cultuurcentrum.

In het Poortgebouw zijn meer werken tentoongesteld. In de winkel worden de kunstwerken verkocht. Zie voor openingstijden: www.novo.nl