Nieuws

Veenkoloniaal Podium laat Veendammer
muziektalent stralen



20150413_Veenkoloniaal_Podium__MG_8592_1.JPG

TALENT - Woensdagavond 8 april kwamen tal van bands, solisten en duo’s af op de oproep voor een kort optreden in de foyer. Het werd een gevarieerde avond met allerlei verschillende muziekstijlen. De insteek was een podium te bieden voor iedereen die voor publiek wilde optreden. Jong talent, ouder talent, rock- en roll, Groningstalig, het kwam allemaal voorbij.

Afgelopen vrijdagavond traden in de grote zaal van vanBeresteyn vier van Veendam’s beste bands van het moment op: Dusty Hat, No Soprano, Spritz en de band Veendam. Meteen om 20.00 uur stroomde de zaal aardig vol en even later was het nagenoeg volle bak. De band Veendam met frontman Bert Bos verrasten het publiek met een Bob Dylan tribute. De tweede set kwam van de nieuwe band Dusty Hat van Gerry Wolthof. Vervolgens was het swingen met Marianne van de Velde en haar band No Soprano. De afsluiter kwam van de Herman Brood band Spritz met Everhard Sprik die, als altijd, de zaal op de kop zette.

Het Veenkoloniaal Podium was één van de extra activiteiten die vanBeresteyn organiseerde in het kader van het 10-jarig bestaan. De organisatie was een samenwerking met de stichting Bogdike