Agenda

Uitvoering van de afdeling dans van de Muziek-,
Dans en Theaterschool in vanBeresteyn



Datum: 
zaterdag 25 april 2015 19:00

 

20150409_Muziekschool_2015_rep_foto_peter_en_de_wolf.jpg

SPROOKJES GEDANST - Op zaterdag 25 en zondag 26 april is de dansvoorstelling van de leerlingen van de afdeling dans van de Muziek-, Dans- en Theaterschool (MDT). Het optreden is op het podium van vanBeresteyn en begint op zaterdag om 19.00 uur en op zondag om 14.30 uur.

De dansdocenten, Fennie van der Haar en Judith Aalfs hebben een thema gekozen. Deze keer is dat ‘sprookjes’, met uiteraard  een vrije en creatieve interpretatie daarvan. Voor de pauze  staat het sprookje van ‘Peter en de Wolf’ centraal. De hoofdrollen worden gedanst door Isaiah Dam, een 9 jarige leerling van de MDT als Peter en 4 meisjes van 14 jaar als Wolf, Eend en Vogeltje en Kat.  De rol van de grootvader wordt gedanst en gespeeld door Bert op ‘t Ende, theaterdocent van  de MDT. De jongste leerlingen dansen gerelateerd aan Peter en de Wolf: Water, Eendjes en Vissen. Na de pauze nemen de leerlingen het publiek mee  dwars door de oude en nieuwe sprookjes, met wel 10 roodkapjes en natuurlijk niet te vergeten, de prinsesjes uit Frozen!

20150409_Muziekschool_2015_rep_foto_peter_en_de_wolf_2.jpg

De afdeling dans van de Muziek-, Dans- en Theaterschool biedt verschillende cursussen aan op het gebied van klassieke en moderne dans. De leerlingen krijgen een goede opleiding, die, voor de jonge leerling die dat wil, een prima basis vormt voor een beroepsopleiding dans. Eén keer in de twee jaar is er een uitvoering. Het doel van de uitvoering is om de ontwikkeling van de vaardigheden van de leerlingen te laten zien. Door het optreden doen ze podiumervaring op.

De voorbereidingen en de uitvoeringen zijn intensief, zowel voor de leerlingen als voor de docenten. Het is dan ook fantastisch dat er veel ouders zijn om mee te helpen. We kunnen dan ook bij voorbaat zeggen dat het een geweldig succes wordt!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa.
(maandag t/m vrijdag van 13.00 – 16.30 uur)
Reserveren is niet mogelijk.

Kosten: € 5,-- voor volwassenen en € 3,-- voor kinderen tot 12 jaar.