RTV Parkstad

Nieuwe live uitzending Blueprint met de band Swinder en aanstormend talent Loes Swinkels



Blueprint.png

Op vrijdag 17 april wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Deze keer met de band Swinder uit Groningen en aanstormend talent Loes Swinkels uit Nijmegen.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl/

20150403_Swinder.jpg

Swinder
Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot ‘moi’ wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in het dorp gesproken wordt. Eerst na het ontdekken van de Groninger chansonnier Ede Staal valt het kwartje: het Gronings kan heel mooi zijn, als je er maar mooie dingen in zegt, of zingt. Anderhalf jaar, twee regio-hits, een videoclip en een kleine honderd optredens later is Swinder uitgegroeid tot een vijfkoppige band, zwalkend tussen melancholieke liefdesliedjes en uptempo (folk)rock. De single ‘Noar Stad’ wordt het meest gedraaide Groningstalige nummer van 2013 en levert hen optredens op in De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Welcome to the Village, Here Comes The Summer, Noorderzon en Bevrijdingsfestival Groningen. In een kleine twee weken wordt op Vlieland het debuutalbum opgenomen. De plaat wordt geproduceerd door Matthijs van Duivenbode, (o.a. Douwe Bob, Tangarine, Sky Pilots) en verschijnt begin 2015.
www.swinder.nl

20150403_loes_swinkels.jpg

Loes Swinkels
De roots van singer-songwriter Loes Swinkels liggen in Limburg, maar dat had net zo goed Texas kunnen zijn. Met haar krachtige, bluesy stem neemt ze je mee naar verlaten autowegen, versleten spijkerbroeken, of een stil plekje in de natuur. ‘Met mijn liedjes wil ik hoop en liefde de wereld inzingen’, aldus Loes. En dat lukt haar. Ze werkte aan haar nieuwe album 'Nothing As I Know' met niemand minder dan Richard van Bergen, BJ Baarmans, Gabriël Peeters en Rob Geboers. Loes haar liefde voor Blues, Americana en Soul groeide in snel tempo. Ze vindt dan ook inspiratie in zangeressen als Bonnie Raitt, Susan Tedeschi en Patty Griffin. Loes Swinkels wordt tijdens haar sessie in Blueprint  begeleid door bassist en keyboardspeler.
www.loesswinkels.com