Agenda

vanBeresteynlezing door topadvocaat Wim Anker



Datum: 
dinsdag 21 april 2015 20:00

 

20150402_VanB_anker.jpg

Top advocaat, top spreker. De helft van het advocatenduo 'Anker & Anker', zeer gelijkende tweelingbroers die zich met strafrecht bezighouden.

Zelf vinden Wim en Hans de boeiendste zaken de grensverleggende zaken en proefprocessen die leiden tot nieuwe jurisprudentie. Bijvoorbeeld de zaak waarbij de Hoge Raad besliste dat de radarapparatuur in Nederland een foutmarge heeft van 3%, waardoor tegenwoordig alle bekeuringen worden gematigd.

De presentaties van dit advocatenduo worden verzorgd door de flamboyante Wim Anker.

Hij gaat tijdens een verre van standaard presentatie onder meer in op de vooroordelen die bestaan ten aanzien van het beroep strafpleiter, hoe snel een brave burger een crimineel kan worden en er wordt niet geschroomd schokkende en confronterende voorbeelden uit de praktijk te noemen. Maar... soms kan hij het niet laten zijn voorliefde voor het Hollandse lied (liefst smartlappen) ten toon te spreiden of tijdens de presentatie tussen de regels door FC Heerenveen te promoten.

Kortom: een presentatie geeft u het gevoel in de rechtszaal aanwezig te zijn, u zit gedurende het 'pleidooi' op het puntje van uw stoel en keert huiswaarts met een volledig andere kijk op het vak van strafrechtadvocaat.

Dinsdag 21 april
Aanvang: 20.00 uur

Entreekaarten zijn verkrijgbaar via www.vanberesteyn.nl, bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

U kunt reserveren voor de lezing via vanberesteyn@veendam.nl