Nieuws

Kamermuziekconcert op cello, piano en contrabas in
Huis voor de Kunst



20150402_vleugel_in_Huis_voor_de_Kunst.JPG

MUZIEK & KUNST - Met veel plezier en genoegen, kondigt het bestuur van stichting Muziek & Kunst haar volgend kamermuziekconcert aan, welke gepland staat op zondag 12 april a.s. in het Huis voor de Kunst. Het is alweer het laatste concert, uit de serie kamermuziekconcerten van dit seizoen waarbij Christiaan van Hemert ( cello ), Stefanie Rotzsch ( piano ) en Jan Fokkema ( contrabas ) het publiek zullen weten te raken met hun muzikaliteit en bevlogen samenspel.

Het bestuur van stichting Muziek & Kunst hoopt het muziek- en kunstminnend publiek het volgend seizoen weer te mogen verwelkomen om te kunnen genieten van unieke composities in de kleurrijke wereld van muziek en beeldende kunst met de daarbij behorende gastvrijheid zoals men van ons gewend is.

Christiaan van Hemert studeerde cello aan het Utrechts Conservatorium bij Elias Arizcuren. van Hemert behaalde zijn master in 2000 met onderscheiding. Sindsdien remplaceerde van Hemert in diverse Nederlandse orkesten waaronder het Noord Nederlands Orkest.

Pianiste Stefanie Rotzsch studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit in Frankfurt en piano aan de conservatoria van Frankfurt en Utrecht. Stefanie trad met verschillende ensembles op en geeft daarnaast pianolessen.

Contrabassist Jan Fokkema begon zijn carrière in 1978 met lessen van Otto Faulhaber. Fokkema studeerde aan het Stedelijk Conservatorium Groningen bij Peter Korpershoek, bij wie hij na het voortijdig beëindigen van zijn conservatoriumstudie, nog gedurende twee jaren privélessen volgde. Door de jaren heen heeft Fokkema zijn medewerking verleend aan verschillende amateur- en semiprofessionele orkesten en ad hoc ensembles en -projecten. Sinds de oprichting van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest in 2010 is Jan Fokkema aanvoerder van de contrabassen.

Deze serie kamermuziekconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Datum: 12 april
Aanvang: 11.30 uur – 13.30 uur
Locatie: Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10 te Veendam
Entree: € 15,00 p.p. inclusief koffie/thee en heerlijke traktaties