Agenda

Fascinerend concert in vanBeresteyn



Datum: 
zondag 12 april 2015 15:00

 

Geniet van de liederen gezongen door Ernst de Corte als eerbetoon aan zijn vader Jules in vanBeresteyn.

Op zondag 12 april staat er een fascinerend concert in vanBeresteyn. In 'Lied van mijn vader’ zingt en speelt zoon Ernst de Corte liederen van zijn vader Jules de Corte. Het theaterconcert bevat een zorgvuldige selectie van bekende en onbekende liederen van zanger, dichter- en pianist Jules de Corte. De Corte werd in Nederland en België bekend met liedjes, waarin hij op meesterlijke wijze uitdrukking gaf aan zijn gedachten en gevoel. Hij liet het hierbij niet na om zich zo nu en dan kritisch uit te drukken. Niet als een protestzanger, maar eerder als mens met een scherpe blik op de dingen om ons heen en een dosis gezond verstand. Hij kreeg voor zijn omvangrijke oeuvre dan ook diverse prestigieuze muziek/theater prijzen.

De pianist en woordkunstenaar schreef honderden onvergetelijke nummers waaronder ‘Ik zou weleens willen weten’, ‘Hallo Koning Onbenul’ en ‘Als je overmorgen oud bent’. In het programma ‘Lied van mijn vader’ zingt zijn zoon Ernst de Corte - begeleid door pianist Guus Westdorp - deze en andere liedjes.

Begeleider en pianist Guus Westdorp was ondermeer pianist bij Toon Hermans, René Froger en Mathilde Santing. Ook als componist boekte hij succes met ‘Blijf bij mij’(Paul de Leeuw & Ruth Jacott).

Aanvang:15.00 uur, entreekaarten zijn verkrijgbaar via www.vanberesteyn.nl, bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.-00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.