Nieuws

Fietsendiefstal Veendam : uw hulp gevraagd!



burgernet.jpg

FIETS - In Veendam worden de laatste maanden veel fietsen gestolen. Dit gebeurt vooral in het centrum en stationsgebied van Veendam, maar ook daar buiten. De werkwijze is dat fietsen worden verplaatst en later worden opgehaald of direct worden ingeladen. De politie onderzoekt deze diefstallen en houdt extra toezicht. De politie kan niet 24 uur per dag het gehele gebied volledig in de gaten houden en daarom kunnen we uw hulp goed gebruiken!

Wat kunt u zelf doen om fietsdiefstal te voorkomen?
Zet uw fiets altijd op slot. Gebruik 2 sloten en zet uw fiets altijd vast aan een fietsenrek of een andere daarvoor bestemde plaats.

Noteer de unieke kenmerken van uw fiets. Noteer chipnummer en merk/framenummer. Hiermee kan de politie uw fiets sneller identificeren.

Koop geen gestolen fiets. Op de site www.fietsendiefstalregister.nl kunt u controleren of een aan te kopen fiets is gestolen.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties

U kunt het alarmnummer 1-1-2 bellen bij noodsituaties maar ook als u getuige bent van een misdrijf of verdachte situaties in uw woon- of werkomgeving. Als u ziet dat iemand een fiets steelt, inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, een signalement van de dader, een kenteken en een vluchtrichting kan de politie snel in actie komen!

De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan een burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar bijvoorbeeld fietsendieven.

Uw fiets is gestolen?
Doe altijd aangifte bij de politie! Dit kan via internet, telefonisch of persoonlijk (www.politie.nl/aangifte). Hiermee maakt u uw fiets herkenbaar als gestolen en bovendien vergroot u de mogelijkheid dat de fiets weer terugkomt. Uw fiets staat binnen 2 dagen na aangifte in het fietsdiefstalregister.