Sterke tweede helft van v.v.Wildervank tegen Hunsingo

20150324_Wildervank_IMG_0803[1].JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Wildervank (zon) heeft tegen Hunsingo niet gebracht wat ze aan het thuisfront verplicht waren: namelijk een overwinning. De eerste helft was 'kommer en kwel' Het was een aanfluiting wat de roodhemden op de mat legden.  Na de thee liep het dus stukken beter bij Wildervank, maar dat de 'vonken' er vanaf sprongen was teveel gezegd. Oefenmeester Jaap Veldhuis van Wildervank: “De eerste helft speelden we heel slecht. Heel weinig beleving”.

Wildervank begon goed in het uitduel tegen Hunsingo. De eerste minuten dicteerde ze de wedstrijd, maar daarna was het spel van de bezoekers niet meer om aan te zien. De thuisclub wist wel raad met deze lakse houden van Wildervank en strafte dat ook direckt af met een goal. Ragas Anwar van de thuisclub kon het geploeter van Wildervank niet langer aanzien en scoorde uit een voorzet: 1-0. De bal was op dat moment niet meer 'de vriend' van Wildervank.

Na een half uur kwam de thuisclub bijna op een 2-0 voorsprong. Een grote kans werd om 'zeep' geholpen door een Hunzingo-speler. Wildervank zwijnt dus. Gaandeweg de wedstrijd kwam Wildervank steeds meer in de verdrukking en een nederlaag hing in de 'lucht'. De ploeg van oefenmeester Jaap Veldhuis was een 'meester' in het verzenden van verkeerde passes. Zodoende konden ze de voorwaartsen niet bereiken. Daar kwam ook nog bij dat Wildervank te veel met de bal liep, inplaats van direct spel.

In de 37ste minuut kwam er voor Wildervank 'leven in de brouwerij'. De onzichtbare spielmacher Paul Tuntelder liet even weer zien waartoe hij in staat is. Zijn vrije trap 'zeilde' in de bovenhoek, maar doelman Robert Rosema was op zijn post. In de 42ste minuut greep trainer Veldhuis in en haalde middenvelder Yannick van der Wal van het veld en zijn vervanger was spits Dennis Nagel. Veldhuis over deze wissel: “Ik heb Yannick gewisseld, omdat het moest. Ik heb in de rust gezegd dat hij deze wissel aan zijn teamgenoten te danken heeft. Er moest een speler uit want we wilden met drie spitsen spelen”.

Na de thee gaf Tuntelder het goede voorbeeld toen hij na een solo onderuit werd gehaald. Net even buiten het strafschopgebied. Maar de vrije trap leverde niks op. In de 65ste minuut greep Veldhuis weer in. Hij haalde Stefan Zuidema van het veld en zijn vervanger was Martijn Lieben. Maar het noodlot vond plaats in de 70ste minuut voor Wildervank. Een paar spelers van Wildervank lieten zich heel gemakkelijk aftroefen door Hunsingo-speler Martin Kamstra en de man van het scorebord kon weer aan het werk: 2-0.

Op dat moment gaf niemand van de Wildervank-aanhang nog een cent voor hun ploeg. En een nederlaag kwam steeds dichterbij.  Maar Vincent van Marle van Wildervank dacht hier anders over en gaf zijn ploeg weer hoop op een goed resultaat. Terwijl Hunsingo het betere van het spel had, scoorde Van Marle via een counter: 2-1. Op dat moment greep ook Hunzingo in. Oefenmeester Henry Kramer wisselde Sven Smit en zijn vervanger was Joost Gerdez. Daarna was het  Wildervank die nog één keer vol 'plankgas'gaf. Nick Kamst werd matchwinner en scoorde 2-2.

Oefenmeester Veldhuis: “Het was een rommelige wedstrijd. De eerste helft speelden we heel slecht. Heel weinig beleving en en we komen achter na 11 minuten. Ik vond dat we in de tweede helft duidelijk de betere ploeg waren. Redelijk gevoetbald en er zat strijd in. En we pakten terecht nog een punt. We hadden deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen”. Zit een periodetitel er in? “ Een periodetitel of promotie, daar denken we nog niet aan. We moeten nog beter voetballen. Dat kunnen de jongens ook wel. De tweede helft hebben we wel strijdlust gezien een ook goed voetbal. Dat geeft wel hoop”.