Regio

Recreatiekaart Veenkoloniën gelanceerd



20150323_recreatiekaart_IMG_1960.JPG

PEKELA - In de aanwezigheid van de pers en enkele toeristische afgevaardigden is op maandag 23 maart jl. in het Kapiteinshuis in Pekela de recreatiekaart voor de Veenkoloniën officieel gelanceerd.  Na een korte introductie door de VVV coördinator Nathanja Mulder was het woord aan Gijs Koerts van het Kapiteinshuis in Pekela. Hij vertelde de aanwezigen over ‘de parels van Pekela’ en wees in zijn relaas onder andere op het ‘het verhaal van het kanaal’. Een verhaal van scheepvaart, handel en welvaart.
Ook wees hij op de vele bezienswaardigheden die grotendeels langs de kanalen te vinden zijn en de schoonheid van de kanalen zelf.  
Na de overhandiging van de recreatiekaart aan wethouder Jaap van Mannekes nam deze het woord en sprak o.a. over de kracht van samenwerking in de regio op het gebied van toerisme. 

Recreatiekaart
Op de recreatiekaart staat achtergrondinformatie over de regio (Pekela, Veendam en omstreken), diverse uittips en twee leuke fietsroutes.  De recreatiekaart is gratis en is per 1 april verkrijgbaar  bij diverse bungalowparken, hotels, informatiepunten en recreatieve ondernemers in Groningen en Drenthe te liggen. Uiteraard ligt de kaart nu al bij de VVV in Veendam. Oplage: 25.000 stuks.

Regiocampagne Veenkoloniën
De recreatiekaart van de Veenkoloniën maakt onderdeel uit van de toeristische regiocampagne voor de Veenkoloniën, een succesvolle samenwerking tussen toeristische ondernemers, gemeente Veendam en Pekela, VVV en Marketing Groningen. Deze campagne richt zich op de toeristische highlights van de Veenkoloniën, zoals cultuurhistorie, maritiem en industrieel erfgoed, natuur, architectuur en actieve beleving.  Simpelweg Genieten  in een ontspannen regio is het motto. Deze campagne is eind 2013 gestart.

Fotoalbum: