Agenda

Praktijkschool Winkler Prins viert feest



Datum: 
dinsdag 31 maart 2015 14:30 tot 15:30

 

20150323_169_gebouw_PrO.jpg

WINKLER PRINS - Op dinsdag 31 maart begint de feestweek aan het Jan Salwaplein 2. Dan is het 25 jaar geleden dat het gebouw zijn deuren opende als onderwijsinstelling. De plaquette in het gebouw laat zien dat Jan Tillema, wethouder onderwijs, het gebouw destijds heeft geopend in april 1990. Nu 25 jaar later, op 1 april 2015 om 12.00 uur, onthult burgemeester Sipke Swierstra een kunstwerk, gemaakt door de leerlingen van de praktijkschool,  in het kader van de feestelijkheden.

Circus Pro
Op dinsdagochtend gaan alle leerlingen en medewerkers samen met de artiesten van Jeugdcircus Santelli in groepen een circuit volgen in de Sorghvliethal. Verschillende onderdelen worden getoetst: partner acrobatiek, kogellopen, rola rola & pedalo, één wieler, devilstick, diabolo, bordjes, trapeze, jongleren, ladders, koorddansen en lange mat acrobatiek. De verschillende acts uit het ochtendprogramma worden ’s middags getoond aan het publiek, inclusief de bijbehorende kostuums en schmink.
Kom dat zien! Dinsdag 31 maart van 14.30 – 15.30 uur.

Kleding & snuistermarkt
Op de praktijkschool worden prachtige werkstukken gemaakt, zoals barbecues, vuurkorven, klokken, tuin- en woondecoraties. Speciaal voor de markt zijn leerlingen naar de kringloopwinkel geweest en worden bestaande producten in een nieuw jasje gestoken. En omdat het bijna Pasen is, zijn er ook paasdecoraties te koop. Naast de zelfgemaakte producten is er ook tweedehands (zomer)kleding te vinden voor een leuk prijsje. Kom je ook even snuisteren? Woensdag 1 april van 13.00 uur – 16.00 uur.

Open Huis
Voor de leerlingen die nu in groep 8 zitten en na de zomervakantie naar de praktijkschool gaan zet de school haar deuren ’s avonds open. Maar ook de huidige leerlingen kunnen hun ouders en/of verzorgers laten zien hoe leuk hun school is. De meiden en jongens demonstreren alle vakken die ze op school krijgen. De docenten zijn er als vraagbaak en introduceren de nieuwe digitale leeromgeving waar de school in het nieuwe schooljaar mee start. En ook ’s avonds is de snuistermarkt nog geopend. Het Open Huis is woensdag 1 april van 18.00 – 20.00 uur.

De feestweek wordt afgesloten met een bezoek aan de dierentuin in Emmen op donderdag 2 april.