Regio

Kinderworkshops in de Bibliotheek van Meeden en
Bibliotheek Zuidbroek



REGIO - Op woensdag 1, 8 en 15 april kunnen kinderen in de bibliotheken van Meeden en Zuidbroek gratis workshops volgen. Drie weken lang staan er op de woensdagmiddag leuke dingen gepland.

André het astronautje (leeftijd 6 – 8 jaar)
Natascha Stenvert maakte samen met astronaut André Kuipers prentenboeken over André het astronautje. Kleine André en zijn onafscheidelijke vriendje Muis houden van de maan. Ze willen weten waarvan de maan eigenlijk is gemaakt. Met een oude raket en in een huis ruimtepak vliegen ze naar de maan.
Deze middag leest Natascha voor uit André het astronautje en mag je zelf marsmannetjes tekenen. Dat doen we op tekenblaadjes met een heel bijzondere vorm. Samen maken we een planeet vol marsmannetjes!

  • Bibliotheek Meeden, woensdag 1 april, 14.00 – 15.00 uur
  • Bibliotheek Zuidbroek, woensdag 8 april, 14.00 – 15.00 uur

Kussen om te kussen (leeftijd 10 – 12 jaar)
Samen met kunstenares Marieke Keuken maak je je eigen droomkussen! Je gaat een gedicht schrijven over een droom en bedenkt daar allerlei beelden bij. Door middel van grafische technieken worden de teksten en beelden afgedrukt op een wit kussensloop. Dit wordt een middag om van te dromen!

  • Bibliotheek Zuidbroek, woensdag 1 april, 14.30 – 17.00 uur
  • Bibliotheek Meeden, woensdag 8 april, 14.30 – 17.00 uur

Knutselmiddag ‘maak een boekenvriendje’ (leeftijd 8 – 10 jaar)
Kom lekker knutselen in de Bibliotheek! We gaan samen boekenvriendjes maken die jouw favoriete boeken lezen. Schrijf je liever zelf een verhaal? Dat mag ook!

  • Bibliotheek Meeden & Bibliotheek Zuidbroek, woensdag 15 april, 14.00 – 15.30 uur

Meedoen?
Alle workshops zijn gratis, maar geef je wel even op in de Bibliotheek van Meeden of Zuidbroek.