Agenda

Live uitzending radioprogramma Blueprint



Datum: 
vrijdag 27 maart 2015 17:00 tot 19:00

 

Blueprint.png

LIVE - Op vrijdag 27 maart wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Deze keer met drie Nederlandse toppers, nl. Eric Devries, Hans van Lier en Erwin de Vries.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php 

Datum:       vrijdag 27 maart
Locatie:      Foyer theater vanBeresteyn
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur
Toegang:    gratis


Eric Devries
Hij schreef zijn eerste liedje in 1976, vlak voor dat de punk in Nederland hem de weg naar het podium wees. Hij stond op zijn 18de in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Hij won op een haar na de Grote Prijs van Nederland (The Big Easy ’92) en debuteerde uiteindelijk met een opmerkelijk ‘Americana’ album (Little of a Romeo’) in 2004. Hij stak de oceaan over om te touren in de V.S. en nam aldaar een aantal liedjes op voor zijn tweede plaat. Zeven jaar na ‘Sweet Oblivion’ is er eindelijk weer een plaat van singer-songwriter Eric Devries. ‘Seven years of bad luck’ of een geval van ‘life is what happens while your busy making other plans’? Devries spreekt via zijn liedjes. ‘Close to Home’ heet zijn derde solo cd en het is wellicht zijn meest biografische tot nu toe. Liefde, leven, dood, afscheid en opnieuw beginnen. Spijt en excuses of juist de viering van het leven. Grote thema’s die Devries aansnijdt met goed gevoel voor woord en humor, soms persoonlijk, soms tongue in cheek. Vooral ook over de relatie tussen man en vrouw. Reizen is een ander groot thema in de liedjes van Devries. Zo bezingt hij onder meer zijn geboortestad Amsterdam, verhaalt over het wel en wee van een singer-songwriter en neemt je mee op een road-trip langs Tulsa, Birmingham en Jeruzalem. Samen met producer BJ Baartmans heeft Devries een klassiek album afgeleverd in de traditie van singer-songwriters uit de jaren ’70 maar die volledig van het hier en nu is. Tijdens de sessie in Blueprint wordt Eric begeleid door violiste Karin van Kooten.

ericdevries.info
youtube.com

Hans van Lier
Hans van Lier is een veelzijdig gitarist uit Groningen. Gitaarspelen is zijn vak, en hij beheerst dat als weinig anderen: lyrisch, ingetogen, rauw, maar  altijd met gevoel voor melodie. Hans van Lier is een van de weinige gitaristen die in staat is zijn gitaar te laten spreken. Als inspiratiebron noemt hij bluesgitaristen als BB King, Albert Collins, Elmore James, Luther ‘Guitar’ Johnson, Silas Hogan, Arthur Guitar Kell en Stevie Ray Vaughan. Hans heeft meerdere CD’s op zijn naam staan en speelde o.a. met Mick Taylor (ex-Rolling Stones) en Double Trouble, de begeleidingsband van Stevie Ray Vaughan. Samen met Sidekicks Teo de Haan (zang/mondharmonica), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar), Wim Entzinger (drums) en Klaas Wolf (geluid) vormt hij sinds 2007 ‘Hans van Lier & The Sidekicks’. In Blueprint zal Hans een akoestische set van 4 nummers spelen.

hansvanlierandthesidekicks.nl

Erwin de Vries
Erwin de Vries op en top Groninger en treedt inmiddels meer dan 20 jaar op met zijn Groningstalige liedjes. De Groningse tekstschrijver/zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven. Veel liedjes heeft hij al op zijn naam staan waaruit 7 albums voortvloeiden; Riep veur Opnoame (1997), Haim (2001) (met zijn toenmalige band Deheleboel), Wie (2003), Aigenhaimer (2006) , Dichter in Mie (2008), Leef t Leven (2011) en sinds kort het nieuwe album De Tocht van de Noakende Zunderling. Daarnaast kwamen ook 2 DVD’s uit van zijn succesvolle theaterprogramma’s Aigenhaimer(2007) en Dichter in mie (2009). De liedjes van deze Singer/songwriter zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap. Ook Erwin zal in Blueprint een set van 4 nummers spelen.

erwindevries.nl