Nieuws

Lezing Groei en Bloei over De Keukentuin



LEZING - Woensdag 25 maart 2015 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gehouden door Jeanette Douma over “De Keukentuin”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Eind negentiger jaren waren Jeanette en Marcel Douma in het Westland al bezig met het biologisch kweken van kruiden en groenten. Op zoek naar rust en ruimte kwamen zij met hun gezin in het Noorden terecht. Na hun verhuizing naar Zuidbroek werden daar in de kas kruidenplantjes geteeld op biologische wijze, dus zonder kunstmatige belichting, verwarming, kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Hierdoor krijgen de planten de tijd om te groeien zodat smaak, geur en kracht optimaal zijn en er altijd even een beetje geproefd kan worden zonder bang te zijn voor het binnen krijgen van bestrijdingsmiddelen. Naast de gewone kruiden zijn er ook allerlei andere kruiden in het assortiment gekomen zoals bijvoorbeeld Chinese Bieslook en Thaise Basilicum. Ook zijn er bijzondere groenteplantjes zoals bijvoorbeeld IJskruid (een zeer oude stoofgroente). Jeanette Douma neemt ons deze avond mee op een culinaire ontdekkingstocht aan de hand van lekkere hapjes. Als het weer het toelaat zal zij ter illustratie ook planten mee brengen.