Nieuws

Rock de House IV op Zuidwending



20150302_Bert_Hadders_en_de_Nozems_00.jpg
Bert Hadders en de Nozems

ZUIDWENDING - In maart 2015 is het 40 jaar geleden dat het dorpshuis op Zuidwending werd geopend. Dat zal dit jaar gevierd worden met tal van activiteiten in en rondom het dorpshuis op het lintdorp onder de rook van Veendam.

Alle reden voor een feestje, vindt ook de werkgroep die muziekevenementen in het dorpshuis organiseert dus wordt op 21 maart aanstaande voor de 4e keer het Rock the House festival georganiseerd. Met het 40 jarig jubileum van de Wending in het achterhoofd staat er een klinkend programma !

Traditiegetrouw hebben Zuidwendinger muzikanten een belangrijke inbreng op het festival. Toetsenist Marcel van Mook treedt op met zijn nieuwe bluesrock band Five Kings, terwijl  Everhard Sprik als zanger present is met zijn Rock-a-billy band Gold Diggin’ Papa.

Met Bert Hadders en de Nozems (winnaar Streektaalprijs 2014 !!) staat één van de belangrijkste vertolkers van de Groningstalige popmuziek geprogrammeerd.

Na de uiterst succesvolle theatertour ‘De Bosklopper tapes’ wordt er nu druk gewerkt aan het locatietheater-project ‘Iemandsland’.

Op 21 maart zullen Hadders & Co en zonder twijfel hun ‘Best off’ set spelen met hits als Beloofde laand, Facebouk en Elvis keuning van de Buunermond !

Naast Bert Hadders staat er nóg een prominente Groninger pop-icoon op de bune van het festival en wel Lou Leeuw. Samen met zijn Blues Cowboys zal hij het festival afsluiten. Eind vorig jaar verscheen nog de biografie Lou Leeuw, een rockende tijger van de hand van de onlangs overleden Jan Strikwerda. In dit boek staat de haast oneindige lijst van bands en muzikanten waar Lou in gespeeld heeft met o.a. Herman Brood, Harry Muskee en Nina Hagen.

Deze vijfvoudige feestkans mag je niet missen… VOL = VOL !!

Kaarten zijn á 12,50 in de voorverkoop te reserveren bij Tom Feiken (tom@netvisit.nl)

Zaal open 20.00 uur.