Sport

Koppel driebanden kampioenschap Veendam 2015



biljart0.jpg

BILJARTEN - In Dukdalf Veendam vond afgelopen weekeinde de 9e editie plaats van het Koppel Driebanden Toernooi van Veendam.

Op zaterdag werd in een ochtend- en middaggroep door elk 12 koppels gestreden om een plaats voor de finaledag op zondag. De nummers 1 t/m 4 van elke groep plaatsten zich voor de winnaarsgroep en de nummers 5 t/m 8 voor de verliezersgroep.

De kampioenen van vorig jaar Henk Bos en Nico van Krimpen misten nu op een haar na de winnaarsgroep en werden 5e dus moesten genoegen nemen met een plekje in de verliezersgroep.

Vele spannende en mooie wedstrijden werden gespeeld, waarbij de uiteindelijke finale ging tussen het koppel Henk Kruit en Jan Koetje uit Wildervank en Tinus de Vries en Gritus Vos uit Veendam.

In een niet heel goede maar wel zeer spannende partij bleven beide koppels tot het eind toe dicht bij elkaar in de score. Met slechts 1 carambole verschil werd echter het Wildervankster span kampioen.

Om de 3e en 4e plaats ging de strijd tussen Boele Boelens en Reinier van der Kooi  uit Wildervank en het koppel Willem Weerd  en Jans Bos afkomstig uit Zuidbroek en Muntendam. Weer d en Bos bleven hierbij 3 caramboles voor op het koppel Boelens/Van der Kooi en werden dus derde.

De finale in de verliezersgroep en dus de strijd om de 8e en 9e plaats ging tussen het koppel Peter Sterenborg en René Martena (Veendam) en Ronald Bakker en Peter Keizer (Veendam). De winst en dus het grootste vleespakket werd gewonnen door Sterenborg/Martena.