Sport

Weekverslag V&Z Veendam



zaalvoetbalr.gif

Hoofdklasse
Osman Gazi eerste kampioen van dit seizoen.
ZVV Ron Haans leed een gevoelige nederlaag tegen Glasgarage-Van Ringh 1 Ringh1 .  Het werd 6-1 voor Glasgarage Van Ringh. En dat kwam mede doordat ZVV Ron Haans geen wissels had. De scheidsrechter speelde in deze wedstrijd een hoofdrol door een strafschop te geven aan Glasgarage-Van Ringh, omdat de doelman met de bal buiten zijn doelgebied gleed. Volgens veel supporters zou dit een directe vrije schop moeten zijn. Een aantal spelers van ZVV Ron Haans reageerden dit af op de coach en de voorzitter. O.G.Team won met 3-1 van Adviesunie. Het was een spannende wedstrijd, maar de jonkies van O.G.Team bleken net iets beter te zijn. Beautysalon Jannie verloor van Sita Groningen met 6-4 en S. Mulder scoorde voor Sita alle zes goals.

Overgangsklasse
Autobedrijf Smid won met 10-1 van Glasgarage-Van Ringh 2. En Glasgarage-Van Ringh ziet nu  kansen op promotie slinken door deze grote nederlaag. Kamst scoorde vijf van de tien goals voor Smid. Grandcafé Rembrand-Rainbow Events werd 3-9 en door deze overwinning blijft Rainbow in de race voor promotie naar de hoofdklasse.  In hetzelfde telt ook voor Futsal Topbrands dat Clias/van der Laan verzekeringen met lege handen achterliet. Het werd 9-5 voor Futsal Topbrands en Londeman scoorde vijf goals.

Klasse 2 B
Osman Gazi werd kampioen door met veel moeite te winnen van  Van Ringh met 4-2. Het leek wel of de spelers last hadden van de spanning. En dat kwam mede door hun de talrijke supporters. Bareveld speelde twee wedstrijden deze week en verloor ze ook alle twee. Maandag werd er verloren van Fc. Titanium met 8-4. En M. Kanninga scoorde vier keer en vrijdag was Smurfit/Kappa met 6-1 te sterk en Hendriksen vier maal scoorde. Calker/Heikens heeft de smaak ook te pakken en maakt nu ook kans op promotie. Woensdag werd Veendam Fanatics met 4-0 verslagen en maken ook Smurfit/Kappa en Beste Hypotheek kans om te promoveren.

Derde klasse
NVL is  bijna kampioen. Maar daar achter is het erg spannend wie mee gaat naar de tweede klasse. DWS/Drukkerij- Van der Kooi won met 3-1 van GHV/Axinte en staat op plaats vier met 25 punten uit 13 wedstrijden. Evenals Glasgarage-Ringh3 dat met 4-4 gelijk speelde tegen Buurke Bestrating. Team 49 'ers-NVL werd 1-3 en daarmee staat NVL acht punten los van de achtervolgers. De dames van V&Z Veendam wonnen  vrijdagavond met 8-2 van Futsal Winsum en hebben nog steeds de beste papieren om kampioen te worden.