Regio

IVN cursus Jeugdnatuurbegeleider Regio Noord



20150225_IVN_Cusus.jpg

IVN - Buiten spelen, frisse lucht, lekkere vuile modderhanden, hutten bouwen en van alles ontdekken. Gewoon lekker scharrelen in de natuur. Dat is goed voor kinderen. Spelen in de natuur maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter.

Door verstedelijking en minder aandacht van de ouders en school voor natuur hebben kinderen steeds minder contact met buiten. Terwijl het juist zo gezond is. Je beweegt meer en ademt gezondere lucht in.

IVN wil ouders, grootouders en andere belangstellenden graag laten zien hoe het is om met de jeugd de natuur in te gaan. Daarom organiseert IVN Grootegast en IVN Leek-Nietap in het voorjaar 2015 een cursus voor jeugdbegeleiders. We willen ouders, grootouders en andere belangstellenden graag laten zien hoe leuk het is om met jeugd de natuur in te gaan.

De cursus bestaat uit 5 maandagavonden en 3 zaterdagen in de periode 16 maart t/m 20 juni 2015 en leidt nieuwe talenten op die aan de slag willen met het begeleiden van kinderen van 6-12 jaar met buitenactiviteiten. Flora- en faunakennis is niet direct noodzakelijk, wel belangstelling voor de natuur en vooral het willen en kunnen samenwerken met kinderen. Het is een leuke en interactieve cursus waarin je aan de slag gaat met verschillende werkvormen, materialen en praktijkopdrachten.

Doelen van de cursus Jeugdbegeleider zijn:

  • kennismaking met de activiteiten en werkwijze van het IVN-jeugdwerk
  • het leren organiseren en uitvoeren van (NME)-activiteiten voor kinderen van 6-12 jr
  • het leren begeleiden en samenwerking met kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Herman Woltjer, IVN Grootegast
T. 0594-613253
M. 06-41532304
Maar u kunt ook mailen naar hwoltjer@home.nl