Judoka's Team Veendam-BVHS winnen districtsmedailles

JUDO - De judoka's van Judoteam Veendam-BVHS hebben afgelopen zaterdag bijzonder goed gepresteerd bij de districtskampioenschappen -12 en -15 jaar.

Bij de jeugd -12 jaar wist Sven van Oostrum evenals vorig jaar districtskampioen te worden. Hij won al zijn wedstrijden met een vol punt. Zeer goede 3e prijzen werden behaald door Sarah van Driel en Loes Vaatstra.

Bij de kampioenschappen -15 jaar waren naast de medailles ook kwalificaties te verdienen voor het NK in Eindhoven. Maar liefst 9 judoka's wisten zich hiervoor te plaatsen. De trainers van het Judoteam spreken over een bijzonder goede prestatie.

Tsjuck Kingma was in uitstekende vorm en wist heel knap kampioen te worden in de klasse -60 kilogram. Eveneens een gouden medaille was er voor de sterk judoënde Annelie Bultena, zij won knap al haar wedstrijden.

De judoka's Sander Hoogeveen, Anas Schreuder, Vera Raspe en Zoe Klunder wisten na zeer sterk gedraaid te hebben in de voorronden zich te plaatsen voor de finale. Deze werd helaas verloren waardoor zij uiteindelijk een uitstekende tweede plaats behaalden.

Brons was er voor Sarah Hector, Thom Hensens en Lars van Oostrum. Zij wisten de strijd om het brons zeer overtuigend te winnen en daarmee plaatsing voor het NK af te dwingen.

Over 2 weken zullen deze 9 judoka's deel gaan nemen aan het NK.

Dries Wiersma kwam ver maar verloor helaas de strijd om de derde plaats.